Volf: Kršenje pravila budžeta nije vredno štete po reputaciju 1Foto: EPA-EFE/GREG NASH

Direktor Mercedesa Toto Volf pohvalio je Međunarodnu automobilsku federaciju (FiA) što je preduzela snažne mere u vezi sa kršenjem pravila u vezi sa ograničavanjem troškova u Formuli 1 i rekao da bi šteta po reputaciju sprečila njegovu ekipu da napravi grešku koju je napravio Red Bul.Fia je u petak kaznila Red Bul sa sedam miliona dolara i sa 10 odsto ograničavanja aerodinamičkih testiranja u narednih godinu dana, pošto je prošle sezone prekoračio budžet za 1,6 odsto, odnosno 1,864 miliona funti.

Volf, čiji je vozač Luis Hamilton prošle sezone ostao bez titule u borbi sa Maksom Verstapenom iz Red Bula posle kontroverzne završnice poslednje trke u sezoni u Abu Dabiju, rekao je da je važno što je Fia preduzela snažne mere.

„Za mene je najvažnija snažna uprava. Fia je pratila proces. Oni su bili apsolutno dobri u proceni. Znam koliko su bili rigorozni prema nama tokom cele godine. To je bio težak proces“, naveo je Volf za Skaj.

„Kada vidim 13 pogrešnih stavki, to kod nas nije bio slučaj. Sve u svemu dobro je da postoji kazna, bilo da mislimo da je preniska ili previsoka“, dodao je on.

Upitan da li je kazna dovoljno jaka da odvrati Mercedes od odluke da možda prekrši pravila, Volf je rekao da bi trebalo misliti i na štetu po reputaciju kao i na kazne.

„U pogledu usaglašenosti, koji god da ste tim, odgovorni ste za predstavljanje brenda, vaših zaposlenih, vaših partnera i zato za nas to ne bi bio poslovni slučaj“,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari