Vujošević: Jokić na Olimpijskim igrama samo motivisan, a ne da čašćava prisustvom 1foto Starsport

Duško Vujošević govorio o učešću reprezentaicje Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Nekadašnji trener Partizana gostovao je večeras u emisiji „360“ stepeni na televiziji N1.

Pričajući o reprezentaciji Srbije, prvo se dotakao poslednjeg Mundobasketa na kojem su „orlovi“ osvojili srebrnu medalju.

– Svetsko prvenstvo nije bilo na ekstremno visokom nivou kvaliteta, ali nije očekivano bilo da se osvoji medalja. Prvo, Pešić je stara škola koja zahteva jednu stvar, a to su dve stvari, a to je red, rad i disciplina. Tako je, on je rekao, ja citiram… Stvarno je reprezentaciji bilo potrebno da se vrati red i rad. Atmosfera nije bila sjajna pred put, ali se tamo napravila. Bio je dobio dobar raspored, pa je svaka pobeda ima svoje nusprodukte. Stvorilo se zajedništvo, pogotovo kad se sve desilo sa Borišom Simanićem. To što se desilo, njegovo ponašanje pred svima, kad je slao poruke i podržavao ekipu, a borio za život jednu noć, to je diglo ekipu. Napravljen je uspeh koji niko nije očekivao. Sa tim timom je svaka medalja imala sjaj zlata.

Naveo je Vujošević svoja očekivanja kada su u pitanju dometi reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

– Ako budemo išli u najjačem sastavu, kao što se najavljuje… Ako će tu biti Jokić, verovatno i Micić… Lučić je jako važan, nadamo se da da će igrati Bogdanović koji je jako bitan za tu ekipu. Pod uslovom da svako od njih, i pre svega mislim na Jokića, dođe da igra, ne da čašćava svojim prisustvom, ako dođe maksimalno motivisan i u funkciji tima… Samo pod tim uslovima, imali bismo šanse. Nema jačeg takmičenja od Olimpijskih igara i tu učešće treba da bude krunisano dobrim rezultatom. To svima treba da bude motiv da se spreme i istrpe Pešićev dril.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari