Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog Mladića, ali ne i zbog Nasera Orića? 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da smatra da glorifikovanje zločina u Srebrenici navijača Partizana jeste dovoljan razlog da se prekine fudbalski meč protiv Novog Pazara ali da mu nije jasno zašto se to isto ne dešava kada navijači domaćeg tima uzvikuju slične parole protiv Srbije i srpskog naroda.

,,Kada navijači Novog Pazara viču ‘Vučiću, pederu’, to nije razlog za prekid meča, baš kao što skandiranje ‘Kosovo je pored Srbije’ ili ‘Alija, Alija mi smo tvoja armija’, takođe, nije razlog za prekid utakamice. Skandiranje navijača Partizana ‘Nož, žica, Srebrenica’ jeste, po mom dubokom uverenju, dovolјan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje ‘Žuta kuća’ nije dovolјan razlog za prekid meča? Zašto je skandiranje Ratku Mladiću dovolјan razlog za prekid fudbalske utakmice, a klicanje Naseru Oriću nije?“, upitao je Vulin.

On je u saopštenju ocenio da organizatori Super lige moraju da odrede jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom i najavio da će pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i to pitanje reši.

,,Pravila su ili ista za sve ili nisu pravila“, poručio je Vulin.

Meč između Novog Pazara i Partizana, koji je beogradski tim dobio sa 4:1, prekinut je u nedelju uveče na više od pola sata zbog toga što su navijači Partizana skandirali Ratku Mladiću.

Utakmica je nastavljena tek nakon što je policija ispraznila taj deo tribina.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Vulin: Zašto se utakmica prekida zbog Mladića, ali ne i zbog Nasera Orića?”

  1. Bas zato sto pravila nisu ista za sve, ti si kao neki ministar, a ne lik iza resetaka na mnooogo godina.

  2. Niti je to sport,niti fudbal,niti je za politička razglabanja tamo gdje politike nema ,pogotovo ne za političke amatere.Zasto forsirati nesto sto nema buducnost?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.