Zagrevanje pred Igre u Brazilu 1Foto: Starsport

Nakon što su Endi Marej, Rodžer Federer, Rafael Nadal i DŽo Vilfred Conga odustali od Mastersa u Torontu, najbolji teniser sveta Novak Đoković prvi je favorit kanadskog turnira.

 To ipak ne znači da će se vodeći na ATP listi lagano prošetati do trofeja, s obzirom na to da su učešće potvrdili ovogodišnji finalista Vimbldona Miloš Raonić, koji će imati podršku domaće publike, Sten Vavrinka, označen kao drugi nosilac, Kei Nišikori, prošlogodišnji finalista Rodžers kupa, kao i Tomaš Berdih i Dominik Tim. Kanadski turnir poslužiće Novaku kao zagrevanje za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, gde će pokušati da uzme zlato, što je jedini uspeh koji mu nedostaje u karijeri.

Endi Marej, čije je odustajanje od Toronta bilo očekivano nakon osvajanja Vimbldona, poslednje dane pred Olimpijske igre provodi na Majorci gde se sprema da brani olimpijsko zlato iz Londona.
– Mom telu je potreban odmor nakon što sam odigrao završne faze turnira u poslednjih nekoliko meseci – objasnio je Škot.
Federer, dvostruki osvajač Rodžers kupa (2004. i 2006), isto je rekao da mu je neophodna pauza nakon grens lema na travi, dok je Rafael Nadal istakao da ga povreda sprečava da zaigra u Kanadi.
Novak Đoković, koji će se ove godine takmičiti i u dublu sa Nenadom Zimonjićem, do sada je tri puta osvajao Rodžers kup. Poslednji put 2012. godine, da bi 2013. izgubio od Nadala u polufinalu, godinu dana kasnije od osvajača turnira Conge, dok je 2015. Marej nadigrao srpskog tenisera u finalu, pa ako sada osvoji turnir, Đoković će značajno uvećati razliku u odnosu na britanskog tenisera na ATP listi. Od srpskih igrača učešće u Toronu potvrdili su i Viktor Troicki i Janko Tipsarević, koji je zahvaljujući zaštićenom renkingu ušao u glavni žreb.


Čilić prekinuo saradnju sa Ivaniševićem

Hrvatski teniser Marin Čilić raskinuo je saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem, nakon tri godine tokom kojih im je najveći uspeh bilo osvajanje US opena 2014. godine. „Imali smo mnogo uspeha. Bila je velika privilegija raditi s Goranom, uživao sam u našoj saradnji sve vreme. Goran mi je pomogao da ostvarim mnoge ciljeve. Nažalost, staza koju smo delili na ovom putovanju se razilazi i odlučili smo da završimo naš odnos, igrača i trenera“, napisao je Čilić na Fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari