Dallas MooreDalas Mur foto STARSPORT

Četvrtfinala u Kupu Radivoja Koraća obično predstavljaju samo jedan vid zagrevanja za najveće favorite. Žreb je “pomazio” crno-bele, koji će večeras startovati u Nišu protiv zemunskog Borca (21.00).

Tri sata ranije, FMP i čačanski Borac trebalo bi da odigraju najzanimljiviji i najravnopravniji meč u borbi za polufinale najmasovnijeg klupskog takmičenja.

Zemunci su osvajanjem drugog stepena Kupa Srbije naterali domaću javnost da bolje upozna klub koji je do pre koju godinu bio zamišljen kao filijala zemunske Mladosti. Nekolicina entuzijasta, od kojih su gotovo svi rođeni Zemunci i košarkaški pregaoci, opredelilo se za opciju da se Borac osamostali i krene od najnižeg ranga seniorskog takmičenja.

U međuvremenu su oformili mlađe kategorije koje danas broje više od dvestotinak polaznika. Srećna okolnost odnosila se na činjenicu da je aktuelna seniorska postava formirana u doba korone kada je iskusnijim igračima bilo teže da pronađu inostrani angažman.

Tako su dres Borca obukli Stefan Sinovec, njegov imenjak Balmazović, Filip Vukosavljević, Nino Čelebić, igrači, koji bi uprkos činjenici da su prošli košarkaški zenit, mogli da pronađu unosnije ugovore.

Uspeh u vidu nedavnog osvajanja drugog stepena Kupa Srbije, pobedom nad kragujevačkim Radničkim u finalu, naznaka je da bi, predvođeni Sinišom Matićem, Zemunci mogli da budu interesantni za gledanje i u večerašnjem četvrtfinalu.

Jasno je da se prema kvalitetu, fizičkim predispozicijama i atleticizmu ne mogu porediti sa košarkašima Partizana, ali bi možda mogli da izvesno vreme održe rezultatsku zanimljivost posmatranja četvrtfinalnog duela.

Partizan bi, pak, protiv Borca mogao da odmori nosioce igre, šansu ukaže “drugopozivcima” i pokuša da polako vraća Smailagića i Avramovića u takmičarsku formu. U odnosu na Kevina Pantera i Matijasa Lesora, koji imaju iskustva igranja završnog tuirnira Kupa Radivoja Koraća nastupajući prethodno za Crvenu zvezdu, Dalas Mur će se prvi put u karijeri suočiti sa specifičnom vrstom pritiska i odgovornosti.

– Pričali su mi saigrači šta mogu da očekujem od turnira. Kevin Panter i Matijas Lesor imaju iskustva i rekli su mi da može da bude baš zanimljivo i uzbudljivo. Ritam je ubitačan, ali to je draž košarke. Igrao sam kup takmičenje kada sam bio u Francuskoj, ali očekujem da će ovo biti posebno iskustvo sa Partizanom – naglasio je levoruki bek, koji po potrebi može da organizuje igru.

FMP i čačanski Borac tri sata ranije odigraće, prema procenama, najneizvesniji četvrtfinalni meč. Uostalom, u pitanju je meč jedinih abaligaša u uvodnoj rundi, inače klubova koji su pre više od jedne decenije imali usku saradnju, u smislu da je FMP svoje najtalentovanije igrače poput Miloša Teodosića, Duška Savanovića, Zorana Ercega prosleđivao na kaljenje u Čačak.

Čačani su trenutno u boljoj formi u odnosu na “pantere” međutim obe ekipe stigle su u Niš opterećene povredama važnih igrača. Borac je ostao bez Save Lešića, koji je na meču sa Partizanom pokidao ligamente kolena, dok je Garet Nevels, jedan od najboljih košarkaša FMP, nedavno polomio ruku.

U jedinom ovosezonskom meču, FMP je slavio u Čačku u okviru ABA lige, međutim, utisak je da je aktuelni momentum na strani izabranika Marka Marinovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari