Zlatni paraolimpijac Ristić i olimpijac Stefanović na svečanom prijemu u Skupštini grada Kragujevca 1Foto: Grad Kragujevac

Posle Srbije i Kragujevac je svečano dočekao svoje paraolimpijce i olimpijce po povratku iz Tokija. Gradonačelnik Kragujevca, Nikola Dašić i član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović organizovali su danas u Skupštini grada svečani prijem za paraolimpijca Dragana Ristića i olimpijca Milutina Stefanovića, članove streljačkog kluba „Čika Mata”.

Dragan Ristić je u Tokiju osvojio dve zlatne medalje u streljaštvu, u disciplinama vazdušna i malokalibarska puška. Prijemu je prisustvovao i Milan Armuš, predsednik streljačkog kluba „Čika Mata” iz Kragujevca.

– Ne sporeći činjenicu da je sport najvažnija sporedna stvar na svetu, mislim da Kragujevac treba dobro da zna imena Dragana Ristića i Milutina Mike Stefanovića. Sam odlazak na Olimpijadu je po sebi veliki čin, veliko postignuće u jednom sportu, a posebno onda kada se vratite kući sa medaljom. U ovom slučaju, Dragan Ristić je Kragujevcu i sebi doneo dve zlatne medalje, postavio je sjajne rekorde, i olimpijske i svetske, i to je nešto što stavlja Kragujevac na sportsku mapu sveta, rekao je gradonačelnik Dašić, podsetivši da je kragujevački streljački klub „Čika Mata” je najstariji strljački klub u Srbiji koji će za četiri godine proslaviti vek i po postojanja. On je ovom prilikom Ristiću uručio zlatnik sa grbom grada.

Dvostruko zlatni Dragan Ristić istakao je da je „ovo medalja koja mu je nedostajala”, pored dva evropska  i tri svetska zlata. Po njmeu organizacija u Tokiju je bila na visokom nivou, a testiranja svakodnevna.

– Prezadovoljan sam. Ovo je moja treća Olimpijada. Drago mi je što sam uspeo i vazdušnom i malokalibarskom puškom da osvojim zlato, da postavim neke nove svetske rekorde i da krunišem svoj rad u poslednje četiri godine sa ove dve medalje. Ispostavilo se da je streljaštvo sada ubedljivo naš najbolji sport i da je najbolje predstavio Srbiju. Pritisak je postojao, posebno u toj prvoj disciplini vazdušnom puškom, ali uspeo sam zahvaljujući dobrom radu, dobrim rezultatima na treninzima, što mi je davalo sigurnost da ću uspeti, i uspeo sam, kazao je Ristić, zahvalivši se lokalnoj samoupravi na podršci koju pruža streljačkom klubu sa nadom da će njegove kolege i on i u budućnosti ostvarivati dobre rezultate.

Drugi kragujevački olimpijac Milutin Stefanović u Tokiju nije uspeo da dođe do planiranih ciljeva – do same medalje ili do finala, ali će svoju energiju i planove usmeriti ka Parizu. Za njega uspeh Stevana Pletikosića i sada Dragana Ristića veliki je podstrek i motivacija za sve članove kluba „Čika Mata”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari