Zoran Milinković preuzeo Napredak 1foto : Nenad Mihajlovic

Uspeo je nedavno da uskrati Partizan za dva boda remijem na nekadašnjem stadionu JNA (0:0) ali je nedugo potom dobio otkaz na klupi Napretka. Ivan Stefanović danas je morao da ustupi mesto šefa struke iskusnom Zoranu Milinkoviću, prevashodno zbog činjenice da Kruševljani nisu ostvarili pobedu u 2022. godini.

Napredak na prethodnih sedam utakmica nije trijumfovao, a za Stefanovića se ispostavio pogubnim poraz od Voždovca kod kuće (1:3) u poslednjem kolu Superlige.

Stefanović se početkom januara vratio u klub koji je vodio u drugoj polovini takmičarske 2019/20 i nasledio Milana Đuričića koji je iz zdravstvenih razloga bio sprečen da vodi ekipu, ali je prihvatio savetodavnu ulogu u klubu.

Osim dva mandata u Napretku, Stefanović je jesenji deo prošle sezone proveo kao kormilar lučanske Mladosti, a od 28 superligaških mečeva na kojima je vodio timove, ima skor od po sedam pobeda i remija uz 14 poraza.

Milinković je pristao na saradnju do kraja sezone. Iskusni stručnjak tako se vratio na superligaške terene nakon što je pre dva meseca iznenada dobio otkaz u kragujevačkom Radničkom, kako bi Nenad Lalatović mogao da sedne na klupu ekipe iz Šumadije.

Njegov primarni cilj u preostala dva kola osnovnog dela prvenstva biće da izbori plasman u plej-of. „Čarapani“ su trenutno na osmom mestu, poslednjem koje vodi u doigravanje, a posle reprezentativne pauze gostuju u Novom Pazaru i čekaju Metalac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari