Zverev eliminisao Federera 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

Mladi nemački teniser Aleksandar Zverev prvi je finalista Masters kupa u Londonu, pošto je danas u prvom polufinalu pobedio najtrofejnijeg igrača sveta Rodžera Federera u dva seta, sa 7:5, 7:6 (7:5).

Za najveću titulu u karijeri Zverev će sutra igrati sa boljim iz večerašnjeg duela između Novaka Đokovića i Kevina Andersona. Najtalentovanji teniser iz nove generacije još jednom je pokazao da je verovatno jedini, pored Đokovića i Rafaela Nadala, koji zna na koji način se može suprotstaviti Federeru.

Ovo je bio njihov šesti međusobni duel i treća pobeda Zvereva. Posebno priznanje Zverev zaslužuje zbog toga što je uspeo da se izbori i sa prilično „neprijateljskom“ publikom u londonskoj O2 areni, koja mu je u nekoliko navrata zviždala, a posle velike pobede jedva da je dobio poneki mlaki aplauz.

Prvi set Zverev je dobio brejkom u 12. gemu, a u drugom ga nije pokolebalo to što je u trećem gemu izgubio svoj servis gem. Odmah je vratio brejk i na kraju je u taj brejku pokazao da ima jače nerve od Federera i zasluženo je pobedio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari