Zverev na tapetu ATP 1 EPA-EFE/CJ GUNTHER

Predmet istrage Asocijacije teniskih profesionalaca su optužbe bivše devojke nemačkog sportiste da ju je fizički i psihički zlostavljao tokom njihove veze.

Olga Šaripova je krajem prošle godine iznela u javnost tvrdnje da je trpela batine, davljenje i uvrede od strane nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva, a sada je ATP odlučio da se pozabavi navodima na teret jednog od svojih članova.

– Optužbe protiv Aleksandra Zvereva su ozbiljne i naša je odgovornost da se njima bavimo. Nadamo se da će nam istraga pomoći da utvrdimo činjenice i preduzmemo odgovarajuće radnje.

ATP u potpunosti osuđuje svaki oblik nasilja ili zlostavljanja i istražiće te navode. Verujemo da Zverev podržava našu istragu i svesni smo da je negirao optužbe.

Takođe ćemo pratiti dalji razvoj događaja na sudovima u Nemačkoj. Kao organizacija prepoznajemo potrebu da učinimo više kako bi se svi koji se bave profesionalnim tenisom osećali sigurno i zaštićeno. Preporuke će nam pomoći da svemu pristupimo na pravi način – obrazložio je izvršni direktor ATP Masimo Kalveli.

Zverev ima 24 godine, četvrti je na ATP listi, a pored finala jednog grend slema (US open 2020) najveći uspeh mu je zlatna medalja na Olimpijskim igrama ove godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari