Zvezda ne traži desnog beka, Eraković ostaje do kraja kvalifikacija 1photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sportski direktor srpskog šampiona napravio trenutni presek stanja u letnjem prelaznom roku crveno-belih.

Prvo je iz Ljutice Bogdana otišao Milan Gajić, pa je raskinut ugovor sa Kristijanom Pičinijem, zbog čega je Crvena zvezda ostala samo sa Markom Gobeljićem na poziciji desnog beka. A, počelo je prvesntvo Srbije i dolaze kvalofikacije za Ligu šampiona.

„Korektno smo se razišli sa Pičinijem. Imamo igrače koji mogu da zadovolje na toj poziciji. Jedan od njih je Gobeljić, odlično je igrao protiv Zenita. I Eraković može da pokrije bekovsku poziciju i u nogama ima više odigranih mečeva na poziciji beka. Nismo deficitarni na tom mestu“, objasnio je klupske planove sportski direktor crveno-beli Mitar Mrkela u intervjuu za Sportski žurnal.

„Zvezda prati igrače na svim pozicijama. U slučaju da se pojavi korektno rešenje ne samo na poziciji desnog beka, već svakoj drugoj, reagovaćemo“, dopunio je svoju izjavu čovek zadužen za kadriranje u svlačionici na „Rajku Mitiću“.

Javna je tajna da su male šanse da Strahinja Erakovića ostane u Crvenoj zvezdi posle aktuelnog prelaznog roka, jer je mladi štoper crveno-belih na dobrom glasu u Evropi.

„Eraković ostaje u Zvezdi do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Obavljeni su razgovori sa zainteresovanim klubovima“, rekao je Mrkela i potvrdio da su retko korišćeni i nesnađeni Filipo Falko i Rišairo Živković blizu odlaska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari