Zvezda "osmicom" zakazala večiti derbi vredan pehara 1

Iako nije bilo Aleksandra Kataija, strelca 30 ovosezonskih golova za crveno-bele i uprkos izostancima Gajića, Erakovića i Sanoga, nikakve drame nije bilo, čak ni u obrisima, u polufinalnom okršaju Kupa Srbije. Jednostavno, Novi Pazar se ispostavio nedostojnim rivalom fudbalerima Crvene zvezde koji su za uvodna 23 minuta „petardom“ „obesmislili“ dalji tok utakmice, toliko, da se obično temperamentni Dejan Stanković uopšte nije radovao posle drugog gola Zvezde iz penala, koji je realizovao Ohi (8:0).

Saznanje, neposredno pred početak duela, da je Partizan prvi finalista Kupa Srbije, kao da je dodatno osokolilo crveno-bele koji su jedva čekali da otklone bilo kakvu tenziju i u rekordnom roku zakažu još jedan, treći ovosezonski derbi (26. maj) težine osvajanja trofeja u najmasovnijem takmičenju.

Konačnih 8:0 ujedno je i najubedljiviji trijumf Zvezde u tekućoj sezoni, a važno je istaći da su tri gola u drugom poluvremenu bila u režiji mladog Stankovića i 20-godišnjeg Stanića.

Biće to prilika večitim rivalima ili da se domognu duple krune, odnosno da neuspeh u Superligi „zamaskiraju“ eventualnim osvajanjem trofeja u Kupu Srbije.

Zvezda je tako došla do poslednjeg čina podizanja oba domaća trofeja, nakon dramatičnog i nimalo gospodstvenog razvoja situacije u penal seriji, posle koje je Marko Gobeljić sam sebi uručio ispisnicu iz kluba, koja ga, samo formalno, deli od napuštanja Ljutice Bogdana.

Trener Stanković je protiv Novog Pazara ostao dosledan utisku sa poslednjeg ovoseoznskog meča sa niškim Radničkim.

Na klupi je ostavio sve one koji su ga razočarali pristupom u drugom poluvremenu pomenutog duela (Krstičić, Stanić, Falko).

Izostavio je i umorne Kataija i Erakovića, povukavši, ispostaviće se, pametan potez da upari Pavkova i Ohija.

Iako je opreznost pred meč sa Novim Pazarom bila opravdana, s obzirom na formu ekipe iz grada kraj Jošanice, samo uvodnih pet minuta bilo je dovoljno da Zvzeda raštimovanu odbranu gostiju rastavi na zarđale šrafiće.

Briljantan pas Pavkova u prostor Ben je pretvorio u gol na način da je divno bocnuo loptu i elegantno prebacio istrčalog Vujanca.

Golmanu Novog Pazara nije bio dan, baš kao ni poslednjoj liniji tima.

U samo dvadesetak minuta, puleni trenera Sivića primili su pet golova. Benov je bio njegov 83. u Zvezdinom dresu.

Nenamerno igranje rukom Zimonjića u svom šesnaestercu, sudija Milanović opravdano je „pretvorio“ u penal koji je manirski izveo Ohi.

Momak iz Norveške nije uspeo ni da oseti draž pogotka, a četiri minuta kasnije saigrači su pohitali u zagrljaj Pavkovu koji je na divan način šutirao sa solidne distance.

Da je Vujanac nesiguran dalo se zaključiti kod četvrtog gola, kada se sudario sa svojim štoperom i time počastio Ohija.

Nesanicu kao „dijagnozu“ po povratku, dobio je posle divne parabole Ivanića nakon koje je Zvezda potpisala najubedljivije poluvreme u tekućoj sezoni.

U nastavku, Stanković je odmah pružio šansu Raduloviću, Nikoli Stankoviću i  Motiki.

Mladi Stanković iskorisito je šansu, dao dva gola, dok je Stanića sedmi u mreži Vujanca „izrežirao“ fenomenalnim šutem sa distance. Samo par minuta kasnije, asistirao je Stankoviću za konačnih 8:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari