Zvezda podigla lestvicu za Pešića - 1.000.000 evra plus bonusi 1 EPA-EFE/ATEF SAFADI

Crveno-beli poslali novu ponudu Karagumruku.

Uprava Crvene zvezde baš je zapela da vrati Aleksandra Pešića u svoj tim, pa je posle odbijanja turskog kluba da prihvati 800.000 evra za njegovo puštanje „na slobodu“ ulog zaokružila na 1.000.000 evra. Uz već pregovarane bonuse u slučaju odgoarajućih rezultata Crvene zvezde u Evropi ove sezone, odnosno učinka pomenutog napadača.

Prethodno su sportski i generalni direktor, Mitar Mrkela i Zvezdan Terzić, ubedili samog fudbalera da mu je vreme da ponovo obuče crveno-beli dres, odnosno okuša se u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligi Evrope ili u Ligi konferencije- u zavisnosti od toka kvalifikacija.

Potencijalno Zvezdino pojačanje ima 30 godina i još godinu dana ugovora sa Karagumrukom, pa čitav posao zavisi od volje i finansijskih aspiracija prodavca. Ako sve ispadne dobro, Pešić bi bio na raspolaganju treneru Dejanu Stankoviću već od starta trke za Ligu šampiona, 2. avgusta.

U prvom mandatu u Ljutice Bogadana, započetom dolaskom iz Tuluza u sezoni 2017/2018, Aleksandar je dao 29 golova i upisao čak 21 asistenciju na 51 meču,  posle čega se preselio u saudijski Al Itihad. Tamo je proveo šest meseci pa prešao u južnokorejski Seul, da bi nakon 18 meseci napravio transfer u Makabi iz Tel Aviva, a onda produžio u Karagumruk.

Za turski klub postigao je 14 golova na 31 utakmici i bio jedan od najboljih strelaca lige.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari