Zvezda prodala još dvojicu mladih reprezentativaca: Stefan Mitrović u Veroni, Uroš Kabić u Torinu 1Stefan Mitrovic (desno). Foto: Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT)

Posle Koste Nedeljkovića i Jovana Mijatovića, Crvena zvezda je prodala još dvojicu mladih reprezentativaca Srbije, a poslednjeg dana prelaznog roka klub su napustili Stefan Mitrović i Uroš Kabić.

Mitrović, koji je potpisao ugovor sa italijanskom Veronom, u julu 2022. stigao je u Zvezdu iz niškog Radničkog i na 56 utakmica je uz devet golova zabeležio i tri asistencije.

Ubrzo je debitovao i za reprezentaciju Srbije, međutim, u jesenjem delu sezone na poziciji levog spoljnjeg iz prvog tima istisnuo ga je Vladimir Lučić.

 

Crveno-beli su prodali i člana mlade reprezentacije, 20-godišnjeg Uroša Kabića, koji je proletos došao iz Vojvodine i zabeležio tri nastupa u jesenjem delu sezone.

Zvezda prodala još dvojicu mladih reprezentativaca: Stefan Mitrović u Veroni, Uroš Kabić u Torinu 2
Uroš Kabić. Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Kabić je bio velika nada Vojvodine i sa 16 godina debitovao je u prvom timu, ali su ga Novosađani prodali Crvenoj zvezdi za 800.000 evra.

Italijanski mediji tvrde da je Torino platio dva miliona evra za talentovano krilo.

Iz Crvene zvezde je danas otišao i Kings Kangva, za kojeg je Kontrajk platio 500.000 evra. On će u belgijskom klubu nastupati kao pozajmljeni igrač do kraja sezone, a ukoliko Kontrajk bude želeo da na leto otkupi njegov ugovor moraće da doda još 1,5 miliona evra.

U zimskom prelaznom roku crveno-beli su prodali i Kostu Nedeljkovića (Aston Vila), Jovana Mijatovića (Njujork siti) i Nikolu Vasiljevića i Edmunda Ada (Radnički Niš).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari