Evropski pokret u Crnoj Gori poziva Krivokapića i Abazovića da povuku policijske snage 1

Evropski pokret u Crnoj Gori zahteva od premijera te zemlje Zdravaka Krivokapića, potpredsednika vlade Dritana Abazovića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića hitno povlačenje policijskih snaga sa Cetinja i obustavljanje napada na građane.

Evropski pokret u Crnoj Gori je, na svom Tviter nalogu, povodom najnovijih dešavanja na Cetinju, objavio da je u „svakoj evropskoj zemlji Vlada dužna da obezbedi mir, a ne da građane gura u krvave sukobe.

Mir je iznad interesa svake religiozne grupe i ličnih sujeta militantnih religioznih lidera“.

Ovaj pokret pozvao je i ambasadorku USA i ambasadorku EU kao i sve ambasadore EU i NATO zemalja u Crnoj Gori da hitno zahtevaju od Vlade Crne Gore povlačenje policijskih snaga sa Cetinja i obustavu napada na građane.

„Svaki eventualni krvavi sukob u Crnoj Gori će imati nesagledive posledice i za celi balkan, NATO zemlje i EU. Ne dozvolite da interesi neprijatelja EU i NATO pobjede i CG i na Balkanu. Klerikalizam, suzavaci gumeni meci nijesu demokratija. Pomozite nam da zaštitimo mir u CG“, navodi se na Tviteru Evropskog pokreta u Crnoj Gori.

Podsetimo, mitropolit crnogorsko primorski Joanikije trebalo bi danas da bude ustoličen u najvišeg predstavnika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, u manastiru na Cetinju. Međutim, od jutros su izbili sukobi između policije i demonstranata koji se protive ustoličenju u Cetinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari