Grabar Kitarović: Ponovo bih zvala Vučića 1Foto: Fonet/ Slobodan Miljević (arhivska fotografiaj)

Predsdnica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, na promociji knjige o nestalim u ratu, izjavila je da bi opet zvala u Hrvatsksu predsednika Srbije Aleksandra Vučića jer „roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država“.

„Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila, roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država“, rekla je Grabar Kitarović u Zagrebu, prenosi N1.

„Vreme prolazi, meni je to duboko humano, humanitarno i ljudsko pitanje i učiniću sve što mogu da nađemo što veći broj nestalih“, rekla je predsednica Hrvatske.

„Kao što znate, ne kao uslov, ali kao nešto što je potrebno da bi se ostvarila poseta Srbiji, tražim da se naprave konkretni pomaci. Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli“, rekla je ona.

O dokumentima koje je Vučić doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, Kitzarović kaže da veruje da je mislio da su uredni. „Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni“, rekla je Grabar Kitarović i najavlla da će to pitanje pokrenuti i Generalnom skupštinom UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari