Foto: EPA-EFE/STR

Avio-kompanija „Etiopijan erlajns“, čiji je avion pao, takođe je prizemljila svoje avione istog tipa, piše Radio Slobodna Evropa.

U saopštenju CAAC-a navodi se da do večeras u 18 časova svi avioni ovog tipa moraju biti prizemljeni, kao i da će obavestiti sve avionske kompanije kada mogu da nastave sa letovima „boinga“.

CAAC je naredbu o prizemljenju aviona izrekla sa najavam da će obustava letenja trajati devet sati.

Mera je, kako navode, preduzeta iz sigurnosnih razloga, budući da se jedan od aviona srušio pod istim okolnostima 29. decembra u blizini obale Indonezije, pri čemu su stradali svi putnici i članovi posade.

U saopštenju se navodi i da će nakon konsultacija sa američkom Federalnom upravom za vazdušni saobraćaj javnost biti obaveštena o dodatnim merama.

Svi putnici i članovi posade, njih 157, poginuli su u nedelju u Etiopiji kada se avion kompanije Etiopijan erlajns srušio malo posle poletanja sa aerodroma u Adis Abebi, saopštila je aviokompanija. Kompanija je navela da se u avionu Boeing 737 nalazilo 149 putnika i osam članova posade.

Među putnicima iz više od 30 zemalja bio je i jedan državljanin Srbije, saopšteno je iz avio-kompanije.

Avion je poleteo u 8.38 po lokalnom vremenu sa međunarodnog aerodroma u Adis Abebi i šest minuta kasnije je izgubio kontakt sa kontrolom leta. Srušio se nedaleko od mesta Bišoftu, koje je udaljeno pedesetak kilometara južno od Adis Abebe. Uzroci nesreće još nisu poznati.

Povezani tekstovi