Bandić novinarima: Trpate me u koš Vučića, Nikolića i Dačića 1Foto: EPA/ Antonio Bat

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić izjavio je danas da je ponosan na priznanje koje je dobio od ruskog predsednika Vladimira Putina i na 19 godina saradnje Zagreba i Moskve, a novinarima je zamerio da minimiziraju njegovu nagradu.

Pošto je na konferenciji za novinare najavio da će u februaru 2020. dva grada obeležiti dugo prijateljstvo i to proslaviti organizacijom Dana Zagreba u Moskvi i Dana Moskve u Zagrebu, Bandić je rekao da je to blago za dva prijateljska glavna grada i druželjubive, bratske narode.

„Onaj kome to treba dalje da objašnjavam ili ima temperaturu, ili ne zna ni A od abecede“, rekao je Bandić.

On se potom obrušio na okupljene novinare, prenosi N1. Nakon pitanja jedne novinarke, Bandić ju je oslovio sa „sunce“, na što mu je ona rekla da joj se tako ne obraća.

„Dobro, neću. Vi mene onda zovite gospodine gradonačelniče. Tako me niste nikad nazvali. Otkud vam pravo da vi vodite pres konferenciju? Polako, doći ćete na red, zašto ste nervozni? Niste naučili da razgovarate. Bandić nikome nije kriv, nijednom uredniku, ja sam svoj projekt“, rekao je.

Gradonačelnik Zagreba je optužio novinare da žele da minimiziraju priznanje koje je dobio od Putina.

„To je strašno, Gebels bi vam pozavideo. Ja da imam televiziju bila bi jača od bilo koje na kojima vi radite. Isto priznanje je dobio i Ban Ki Mun i umesto da promovišete Zagreb i Hrvatsku, vi mene trpate u koš Vučića, Nikolića i Dačića. To je strašno, Gebels, čisti Gebels“, rekao je Bandić.

Na pitanje reportera N1 Hrvoja Krešića zašto novinare i urednike naziva jadnicima i bednicima, Bandić je odgovorio: „Vi ste, vidim, psiholog. Znate ko je nervozan? Oni koji upadaju drugima u reč. Ja nisam nervozan, vi ste nervozni.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.