Bečić o tablodima: Amaterski pokušaj satanizacije 1Aleksa Bečić Foto: Beta/Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

„Najnovija fabrika neistina je razobličena poslije sat vremena, jer je to bio amaterski pokušaj satanizacije koji je čak i ispod nivoa žute štampe, a kamoli iole ozbiljne politike“, rekao je danas predsednik skupštine Crne Gore Aleksa Bečić.

On je reagujući na izveštavanje tablodinih medija iz Srbije istakao da ubedljivo većinska Crna Gora “želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put”.

„Fabrika neistina i podvala centara moći i njihovih najamnika na različitim nivoima ne jenjava. Više puta smo u prethodnih nekoliko mjeseci i ja i partija koju predvodim satanizovani od ultracrnogorskih ili ultrasprskih pećinskih nacionalista, koji su bili samo izvođači centara moći kojima uporno smetamo zato što nećemo da im služimo. Svaki put smo izašli sve jači i jači, danas smo na istorijskom procentu podrške birača, zato što ubjedljivo većinska Crna Gora želi evropski, građanski, pristojan, civilizovan, umjeren, pomiriteljski i pošten put“, kazao je Bečić za portal lista „Vijesti“ iz Podgorice.

On je naglasio da su upravo istorijskim amandmanima poslanika Demokrata, Demosa, poslanice DF-PZP najoštrije osuđeni svi zločini na prostoru bivše Jugoslavije, a jasno precizirano i u Rezoluciju ugrađeno da srpski narod nije genocidan i zločinački, kao ni jedan drugi narod.

Bečić je podsetio i da nije bilo poslanika DPS-a u sali, i bez prisustva svih njihovih poslanika, da bi Rezolicija imala potrebnu većinu za usvajanje.

„Toliko o njihovoj drugoj neistini da je nešto zavisilo od DPS-a i da se neko dogovarao sa DPS-om“.

Bečić je podsetio i da Demokrate nijesu glasale za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

„Jer nijesmo željeli sa DPS-om da ga razrješavamo, ali je danas vjerovatno jasnije zašto gospodin Leposavić nije podnio ostavku i time dozvolio da dođe do svega što danas gledamo. Toliko o trećoj jeftinoj neistini“, kazao je Bečić dodajući da je 2010. u Skupštini Srbije usvojena Deklaracija o Srebrenici.

„Da ovoga puta ne govorim o tome ko je išao u Potočare ili o tome ko je javno u kameru rekao da se desio genocid u Srebrenici, da je to utvrdio međunarodni sud i da je to nesporna pravna činjenica. Neću govoriti ni o tome ko je 2009. godine u Skupštini Crne Gore glasao za Deklaraciju o Srebrenici, sa kime, a što nije smetalo onima koji danas nas napadaju da upravo sa njima formiraju nakon toga zajednički politički subjekt. Da zaključim, podanik i najamnik centara moći u Srbiji i u Crnoj Gori nikada i po cijenu ne znam čega, neću biti. Prijatelj građana Srbije i sluga isključivo naroda Crne Gore uvijek i do groba“, poručio je Bečić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Bečić o tablodima: Amaterski pokušaj satanizacije”

  1. Uvijek i do groba, kako to gordo zvuči, pogotovo posle prećutne podrške Milovom DPS-u.

  2. G.Bečiću sve bi složio sa Vama ali takav kočijaški govor ne pripada Gospodinu vašeg kalibra već da negrešim nekom drugom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.