Bez naloga za privođenje Medojevića 1Nebojša Medojević Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) još nije izdalo nalog policiji za privođenje Nebojše Medojevića, niti mu je uputilo poziv za sasluđanje u svojstvu osumnjičenog, pišu podgoričke “Vijesti” i dodaju da postoji mogućnost da lider Pokreta za promjene (PzP) ostane u “pritvoru” u prostorijama parlamenta na neodređeno vreme.

Policija je u subotu pretresla Medojevićev stan i prostorije PzP i odnela kompjutere i poslovnu dokumentaciju, a poslanik Demokratskog fronta (DF) je boravio sa kolegama u poslaničkom klubu, gde se nalaze od preksinoć, kada mu je ukinut imunitet i omogućeno Specijalnom tužilaštvu da vodi istragu i uhapsi ga.

Izvori “Vijesti” upućeni u razgovore u SDT tvrde da je moguće da je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić odlučio da za sada ne šalje policiju u parlament da tamo uhapsi Medojevića, i možda izazove incidente i sukob sa poslanicima DF, koji su obećali da će ga tamo braniti. Poručili su svojim simpatizerima i da se za sada ne okupljaju, ali da budu pripravni da doрu pred Skupštinu kada ih pozovu.

“Policajci su upali u moj privatni stan. Ni sam ne znam šta traže. Žele da uzmu moj kompjuter i ono što ja koristim za svakodnevni politički rad. Došli smo u situaciju da budemo predmet i direktne fizičke represije. Mislim da je ovo već pitanje za Duška Markovića i političku elitu u Crnoj Gori i vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića do koje granice će tolerisati nasilje koje glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić radi na bazi lične mržnje, ličnog odnosa, potpuno neprofesionalno. Svi trpimo veliki teret”, poručio je juče Medojević.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Bez naloga za privođenje Medojevića”

  1. Pozivam Petra Bozovica, koji je izjavio da je u Srbiji fasizam, da javno kaze, a, sta je ovo u Crnoj Gori

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.