Blinken: Hrvatska da se pridruži Programu izuzeća od viza Sjedinjenih Država 1Foto: Wikipedia/Suradnik1

Američki državni sekretar Entoni Blinken pozvao je danas preko tvitera Hrvatsku da se pridruži Programu izuzeća od viza Sjedinjenih Država, što je predsednik hrvatske vlade Andrej Plenković ocenio kao „jedan od poslednjih koraka za ukidanje viza“.

Blinken je naveo da je ovaj korak prema bezviznom režimu znak da su SAD prepoznale ogroman napredak Hrvatske prilikom ispunjavanja strogih kriterijuma koje prolaze zemlje članice Programa.

Radujemo se još snažnijim odnosima SAD i Hrvatska, dodao je Blinken.

„Zahvaljujem državnom sekretaru SAD Blinkenu na pozivu Hrvatskoj u Program izuzeća od viza, što je jedan od poslednjih koraka za ukidanje viza državljanima Hrvatske“, poručio je Plenković putem tvitera.

Naveo je da će, uz intenzivan rad vlade i ministarstava spoljnih i unutrašnjih poslova na ispunjenju uslova, biti realizovan „jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Hrvatske“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Blinken: Hrvatska da se pridruži Programu izuzeća od viza Sjedinjenih Država”

  1. ,,Ali nemaju mini Šengen sa Albanijom i Makedonijom,, To prolaze ko kroz svoju zemlju.Tugo moja i naše laganje naroda od ovih nepobedivog sa najvećim penzija,platama i naravno cenama ,akcijama i,, Bruto proizvoda nema kraja laganju

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.