Crna Gora: Usvojena Rezolucija o Srebrenici, razrešen ministar Leposavić 1Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore usvojila je Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je predložila Bošnjačka stranka. U trenutku kada se odlučivalo o Rezoluciji u skupštinsku salu su ušli poslanici DPS-a. Za je glasalo 55 poslanika, prenosi RTCG.

Vlast je na rezoluciju podnela više amandmana, od kojih su neki usvojeni.

Poslanik BS Ervin Ibrahimović kazao je da su se kao predlagači trudili da usvoje konstruktivne predloge i amandmane.

„Predlog ove Rezolucije je svrha pomirenja u Crnoj Gori“, poručio je Ibrahimović.

Razrešen ministar Vladimir Leposavić

Skupština Crne Gore večeras je većinom glasova razrešila ministra ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, nakon čega je Demokratski front najavio bojkot parlamenta.

Za smenu Leposavića glasala su 43 poslanika, 27 ih je bilo protiv, a deset se uzdržalo od glasanja. Podršku inicijativi za razrešenje Leposavića, koju je podneo premijer Zdravko Krivokapić, pružili su poslanici opozicione Demokratske partije socijalista, kao i Građanskog pokreta URA, koji je deo vladajuće koalicije.

Poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović je posle glasanja najavio da će ta koalicija ubuduće bojkotovati rad parlamenta zbog toga što se, kako je naveo, desila velika prevara glasača tako što su delovi Vlade napravili neprincipijelnu koaliciju sa DPS.

„Pozivam da se oslobodimo DPS-a, da sa njima ne gradimo dalje Crnu Goru i da se u najkraćem roku okupimo i odlučimo šta ćemo dalje, kazao je Radunović. Do tada mi više nećemo ulaziti u plenum, ako imate novu većinu samo izvolite sa njima, a ko hoće sa DF može da se dogovori sa nama. To važi i za rukovodsvo Skupštine, jer sada resetujemo stanje na nulu i tražimo novi dogovor. Hvala i neka vam je srećan DPS“, poručio je Radunović.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

8 reagovanja na “Crna Gora: Usvojena Rezolucija o Srebrenici, razrešen ministar Leposavić”

  1. Posle 20 godina odlučio da idem u crnu goru na more, ništa od toga odoh opet za GRCKU.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.