"Crna udovica" spremna za vešala 1Foto: YouTube

Čisako Kakehi, poznata pod nadimkom „crna udovica“, osuđena je na smrt zbog „prevremenih smrti“ njenog supruga i dvojice ljubavnika, prenosi Gardijan.

Japanski sud izrekao je smrtnu kaznu vešanjem nekadašnjoj milionerki jer je svoje starije ljubavnike trovala sipanjem cijanida u njihova pića kako bi sebi obezbedila milione od osiguranja i nasleđa.

Okružni sud u Kjotou osudio je 70. godišnju Kakehi za ubistvo trojice muškaraca, među kojima je i njen suprug, i pokušaja ubistva još jednog, čime je stavljena tačka na ovaj slučaj koji je bio u žiži pažnje javnosti.

Kakehi je postala ozloglašena zbog ubijanja svojih ljubavnika cijanidom. Upoređivali su je sa paukom koji ubija svoje partnere nakon parenja. „Žrtvama je sipan cijanid u pića, a otkriveno je da je bilo i drugih po život opasnih namera u sva četiri slučaja“, navodi se u presudi. Tužilaštvo je odbacilo argumente tima odbrane da Kakehi nije podložna krivičnom gonjenju jer pati od demencije. Tužilaštvo je saopštilo da je ona ubijala muškarce nakon što bi stekla vrlo unosne polise osiguranja koje vrede milione dolara. Navodno je tako stekla milijardu jena (osam miliona dolara) tokom deset godina ali je kasnije izgubila većinu bogatstva kroz neuspešne finansijske poduhvate.

Bila je u vezi sa mnogim muškarcima, uglavnom starijim ili bolesnim, zakazivala sastanke sa njima posredstvom agencija pažljivo birajući partnere, vrlo bogate ali bez dece i naslednika.

Kakehi je odbijala da govori na početku suđenja u junu, ali je kasnije iznenadila sud priznanjem da je ubila svog četvrtog supruga 2013.

„Ubila sam ga jer je drugoj ženi dao desetine miliona jena, a meni nije dao ni penija“, kazala je Kakehi. Optužena je rekla da je spremna za vešala, te da će umreti sa osmehom na licu. Ipak njeni advokati planiraju žalbu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.