Crnogorska policija utvrđuje da li su službenici u incidentu na Cetinju prekoračili ovlašćenja 1Foto: EPA/BORIS PEJOVIC EPA (Arhiva)

Uprava policije Crne Gore saopštila je da utvđuje da li su njeni pripadnici prilikom kontrole bezbednosno interesantnih osoba na Cetinju prekoračili granicu ovlašćenja.

Crnogorski mediji su objavili snimak na kom se vidi da je policajac sinoć tokom racije na Cetinju tukao jednu osobu.

Vlasnik lokala „La Martina“ Ivan Roganović ispričao je za portal „Cetinjski list“ da ga je jedan pripadnik policije pod maskom udarao nogom prilikom čega nije pružao otpor.

To je kasnije potvrdjeno snimkom sa nadzorne kamere koji su objavili podgorički portali, na kom se vidi kako ga tokom policijske racije uniformisani službenik spušta na zemlju, a potom gazi nogom po glavi i udara.

Roganović je medijima rekao da je uradio sve što mu je traženo i da je ipak nakon niza uvreda napadnut, te da je podneo krivičnu prijavu.

U zvaničnom saopštenju policija je navela da će utvrditi da li je policajac prekoračio ovlašćenja, ali da će bez obzira na to nastaviti da preduzima mere i radnje usmerene na organizovane kriminalne grupe, operativno interesantna lica i sa njima druga povezana lica, a sve u cilju suprotstavljanja aktuelnim bezbednosnim izazovima manifestovanim kroz izvršenje krivičnih dela teškog i organizovanog kriminala i održavanju stabilne bezbednosne situacije.

Ističe da će MUP, ukoliko se na osnovu preduzetih mera i radnji utvrdi da je došlo do prekoračenja ovlašćenja, protiv službenika koji su učestovali u predmetnoj aktivnosti, biti inicirano pokretanje odgovarajućih postupaka sa ciljem utvrdjivanja njihove odgovornosti.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.