Dodik: Nemam veze za televizijom UNA, ne bih dozvolio saradnju sa Severinom 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da nema nikakve veze sa televizijom UNA i da nikada ne bi dozvolio saradnju sa hrvatskom pevačicom Severinom Vučković zbog njenog odnosa prema patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju.

„Ja nemam veze sa tom televizijom. Da mene neko pita da Severina uđe u bilo kakav aranžman, ja ne bih prešao preko njenog tako negativnog odnosa prema našem patrijarhu (Porfiriju). Ali, ja ne utičem na to, pa se moglo nešto desiti. To su radili ljudi koji formiraju tu novu televiziju“, kazao je Dodik za banjalučku Alternativnu televiziju.

Mediji su prethodno objavili da je Severina Vučković odustala od angažmana na novoj televiziji UNA, koja se dovodi u vezu sa Dodikom, zbog njegovog negiranja genocida u Srebrenici.

Dodik je rekao da bi, da je vlasnik televizije UNA i da je sa Severinom sklopljen ugovor, tražio njegovo poništavanje, „zbog njenog vređanja“ patrijarha Porfirija.

„Nemam nameru da kažem ništa loše o njoj, ali da je mene neko pitao, nikada ne bi imala dogovor sa nekom mojom kompanijom“, naveo je Dodik.

Pre mesec dana u medijima se pojavila informacija da je televizija UNA u suvlasništvu Dodikovog sina Igora i da bi Severina trebalo da ima svoju emisiju.

„Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo ugodne radne sastanke i dogovorili smo se da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je reč o Dodikovoj televiziji, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo“, kazala je Severina za zagrebački Večernji list.

Ona je rekla da se na kraju ispostavilo „da je zaista reč o partnerstvu sa porodicom Dodik“.

„Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze sa osobom koja vređa žene na najgori način i koja ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid“, navela je Severina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari