Dodik: Ohrabren sam nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure oko izgradnje aerodroma u Trebinju 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je ohrabren nastojanjima Srbije da se ubrzaju procedure u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, s obzirom da taj projekat treba da bude završen 2023. godine.

Posle današnjeg radnog sastanka posvećenog završetku ogovora o izgradnji aerodroma i prateće infrastrukture, Dodik je rekao da je razgovarano o raspodeli obaveza i dužnosti, kao i oprocedurama koje je neophodno sprovesti.

„Rok do kada projekat treba da bude završen je 2023. godina i zato se bavimo operativnim pitanjima da ne bi bilo zastoja“, kazao je on novinarima u Banjaluci.

Direktor „Aerodroma Srbije“ Mihajlo Zdravković izjavio je da je reč o kompleksnom projektu, koji zahteva uključivanje svih nadležnih institucija.

On je dodao da su u toku izrada zoning plana i istražni radovi na terenu.

„Nadamo se da će projekat ići onom dinamikom koju smo dogovorili i da ćemo već na proleće, sa početkom građevinske sezone, ući u radove“, naglasio je Zdravković.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao da je izgradnja aerodoroma u Trebinju kapitalan projekat za Republiku Srpsku, najavivši da će na sledećoj sednici Vlade RS biti odluka o prenosu prava na upravljanje i izgradnju aerodroma na preduzeće „Aerodrom Trebinje“.

Ministar komunikacija i transporta u Savetu ministara BiH Vojin Mitrović naveo je da su sastanku prisustvovali predstavnici svih nadležnih instiucija, sa svih nivoa vlasti.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će grad dati maksimalnu podršku ovom projektu.

„Mi smo spremni da donesemo sve neophodne akte, izađemo u susret kad je reč o taksama, jer je to projekt od strateškog značaja“, kazao je Ćurić.

Zahvalio je Srbiji i njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je, kako je naveo, izrazio želju da se aerodrom gradi upravo u Trebinju.

„Nadam se da će to biti projekat na ponos svih nas i podstrek da ljudi ostaju u Trebinju i Hercegovini“, rekao je gradonačelnik Trebinja

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.