Foto: Beta/Miloš Miškov

Dodik je kazao da su rukovodstva SDS i PDP odgodila današnji sastanak jer su, kako su naveli, kasno dobili poziv, dodavši da im neće uputiti pisani poziv već će sastanak u ponedeljak dogovoriti telefonom.

„Ta trakavica traje duže vreme. Ja sam razgovarao s njima oko zakazivanja sastanka. Stalno su govorili da to treba u narednom vremenu, da treba posebno da se organizuje, medjutim sad sam došao u poziciju da je krajnje vreme da kažemo jeste ili nije“, kazao je Dodik, preneli su banjalučki mediji.

Prema njegovim rečima, on je smatrao da sastanak treba da se održi danas, jer se sledeće sedmice održavaju završni sastanci u vezi sa formiranjem novog Saveta ministara BiH.

„Razumem da su zauzeti, SNSD stoji na raspolaganju… Mislim da bi bilo dobro, shodno interesima koje svi zajedno imamo, da raščistimo situaciju“, kazao je Dodik.

Komentarišući izjavu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića da „SNSD želi uvući SDS u Savet ministara kako bi podelili gorku pilulu zvanu NATO“, Dodik je rekao da „niko nikoga ne tera ni na šta“.

„Čuo sam izjave Šarovića koji pretpostavlja šta je cilj SNSD. Mi znamo svoje ciljeve, neka se on bavi svojom organizacijom, ne našom. Šarović, koji glumi samozadovoljnog tipa, pokušava da drži lekcije šta neko treba da radi“, naveo je lider SNSD.

Dodik tvrdi da SNSD „nema problem s NATO“, a da možda Šarović ima problem u vezi s tim.

„Nije potrebno da se u javom prostoru stvari postavljaju na taj način pre nego što se sedne da razgovaramo. Ja ne pretpostavljam šta je politka SDS, ja znam šta je njihova politika, ali ne govorim o tome javno. To je njihov problem“, ocenio je on.

Dodik je pozvao rukovodstva SDS i PDP, koji su opozicija u RS, kako bi se dogovorio zajednički nastup srpskih stranaka na nivou zajedničkih organa BiH.

Povezani tekstovi