"Dok god Dodik odbija angažovanje vojske na granici sa Srbijom, migranti će ulaziti u RS" 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je danas da je prisustvo migranata u Republici Srpskoj direktna posledica odbijanja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da prihvati predlog da se na granici BiH sa Srbijom angažuju Oružane snage BiH.

„Dodik je na sednici Predsedništva BiH 11. juna prošle godine rezolutno odbio takvu mogućnost, čime su nastavljeni nelegalni prelasci migranata sa teritorije Srbije na teritoriju BiH. On je time faktički migrante pozvao u Republiku Srpsku“, kazao je Komšić, preneli su sarajevski mediji.

Prema negovim rečima, sve dok je to tako, i dok Dodik odbija da se angažuje vojska BiH kako bi sprečila nelegalne ulaske migranata u oba njena entiteta, migranti, koji se sada nalaze u RS, tu treba i da ostanu.

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska neće poštovati odluku vlasti Unsko-sanskog kantona (USK) o zabrani prevoza migranata u ovaj kanton.

„Migranti koji prolaze kroz teritoriju Republike Srpske biće dovezeni do krajnje tačke, na granicu sa USK, i tu će im biti rečeno da im je tamo put“, rekao je Dodik za regionalnu N1 televiziju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.