Džozef Bajden negativan na korona virus nakon slučaja ponovnog zaražavanja 1Foto: EPA-EFE/Evan Vucci / POOL

Džozef Bajden je negativan na testu na Kovid 19, ali će ostati u izolaciji do drugog testa, objavio je danas njegov lekar.

„Predsednik se i dalje oseća veoma dobro“, napisao je dr Kevin O’Konor. „S obzirom na njegovu povratnu pozitivnost o kojoj smo izvestili prošle subote, nastavili smo sa svakodnevnim praćenjem. Jutros je njegovo testiranje na antigen SARS-CoV-2 bilo negativno. Uz veliki oprez, predsednik će nastaviti sa strogim merama izolacije do drugog negativnog testa kao što je prethodno opisano.“, rekao je O’Konor, prenosi CNN.

Bajden nije napustio Belu kuću 17 dana, nakon što je prvobitno bio pozitivan na Covid-19 21. jula. Nakon što je uzeo petodnevni kurs Pfizerovog antivirusnog leka Paklovid, Bajden je bio pozitivan na povratni slučaj Covid-19 prošle subote i nastavio sa izolacijom. Trenutno nema događaja u njegovom javnom rasporedu za vikend.

Tokom izolacije, predsednik je virtuelno učestvovao u javnim događajima iz rezidencije Bele kuće. U dva navrata je sa balkona Plave sobe iz uz distancu komunicirao sa uskim krugom ljudi, najavljujući uspešan napad u kojem je u ponedeljak ubijen vođa Al Kaide Ajman al-Zavahiri i potpisujući dva zakona o suzbijanju prevara povezanih sa Kovidom 19.

Prema američkim centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, „ljudi sa ponovnim simptomima COVID-19 ili novim pozitivnim virusnim testom nakon negativnog testa treba da ponovo počnu sa izolacijom i ponovo se izoluju najmanje 5 dana“.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari