P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Navodeći da u Turskoj trenutno ima oko 2,5 miliona izbeglica, pretežno iz Sirije i Iraka, turski premijer je naglasio da problem više ne može da rešava samo jedna zemlja, prenosi Hurijet.

Povezivanje terorizma sa jednom određenom religijom bilo bi uvreda za njene sledbenike, rekao je Erdogan i dodao da je pravo na život sveto svim verama. On je naglasio da će Turska nastaviti da se bori protiv Islamske države, ali i protiv Al Kaide, Boko harama, Radničke partije Kurdistana. On je kao terorističke grupacije naveo i Jedinice za zaštitu naroda i Partiju demokratskog saveza, grupe sirijskih Kurda koje se bore protiv Islamske države.

Nešto ranije je na samitu G 20 predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker rekao da nema potrebe da se izbeglička politika EU menja.

– Ne mislim da su izbeglice uzrok napada u Parizu. Napadači su ti od kojih su izbeglice bežale – rekao je Junker, prenosi Hurijet.