Francuski ministar finansija: Evropa će snažno odgovoriti ako SAD uvedu takse u iznosu do 100 odsto 1Foto: EPA/ STEPHANE DE SAKUTIN/ POOL

Francuski ministar finansija Bruno Le Mer izjavio je danas da će Evropa snažno odgovoriti ukoliko Sjedinjene Američke Države zaista uvedu takse u iznosu do 100 odsto na uvoz francuskih vina, sireva i drugih proizvoda.

Američko ministarstvo trgovine u ponedeljak je predložilo uvođenje taksi kao odgovor na odluku Francuske da oporezuje američke tehnološke gigante kao što su Gugl, Amazon i Fejsbuk.

„Američka pretnja taksama je jednostavno neprihvatljiva. Počeli smo razgovore sa Evropskom komisijom o protivmerama“, rekao je Le Mer, prenosi AP.

On je istakao da porez koji je uvela Francuska nije dikriminatorski prema Americi, jer se podjednako odnosi i na evropske i kineske velike digitalne kompanija.

„Mi samo želimo da te kompanije plaćaju porez u državama u kojima ostvaruju prihode i pokušavamo da to postane praksa u svim zemljama“, kazao je Le Mer.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Francuski ministar finansija: Evropa će snažno odgovoriti ako SAD uvedu takse u iznosu do 100 odsto”

  1. A mi normalni mislimo da samo.Srbijsnska vlast uvodi besmislene , trgovinske mere, ili da se to ugleda na jače igrače, gde joj nije mesto…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.