Grčka suspenduje skoro 6.000 nevakcinisanih zdravstvenih radnika 1Foto: EPA-EFE/ORESTIS PANAGIOTOU

U Grčkoj je uručeno 5.895 suspenzija zdravstvenim radnicima koji nisu vakcinisani, a rade u bolnicama, u skladu sa zakonom koji je stupio na snagu 1. septembra, piše Кatimerini, a prenosi Radio-televizija Republike Srpske.

Ranije tokom dana, Кomisija za suspenzije najvišeg administrativnog suda u zemlji odbacila je žalbe lekara, medicinskih sestara i drugog bolničkog osoblja, koji su tražili suspenziju odluke Vlade.

Zakonom koji je stupio na snagu prvog septembarskog dana, od svih zaposlenih u nacionalnom zdravstvenom sistemu zahteva se da se vakcinišu protiv Kovida-19 ili će, ukoliko to odbiju, biti suspendovani.

Već prvog dana izrečeno je, uručeno, ili je u procesu uručenja gotovo 5.900 suspenzija.

Posebna žalba da se taj zakon stavi van snage, koju je podnela Panhelenska federacija zaposlenih u javnim bolnicama, biće razmatrana na plenarnoj sednici suda 8. oktobra.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

13 reagovanja na “Grčka suspenduje skoro 6.000 nevakcinisanih zdravstvenih radnika”

  1. Pametno. Sta ce im. Bune se, protestvuju, remete sluzbeni narativ. Uostalom sta ce im. To sto rade medicinari moze svako pismen. Zato uostalom postoje protokoli lecenja. Sve je dato napismeno. Citas i radis kako je napisano i to je to a to kako vec primetih moze svako ko je pismen, moler, sofer, apotekar….pa i ja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.