Islamski džihad potvrdio zaključenje primirja sa Izraelom 1Foto: EPA-EFE/WAEL HAMZEH

Grupa Islamski džihad potvrdila je danas da je zaključeno primirje sa Izraelom zahvaljujući egipatskom posredovanju, trećeg dana neprijateljstava u kojima je desetine ljudi poginulo u Pojasu Gaze.

„Pre kratkog vremena pronađena je formula za egipatsku objavu sporazuma o primirju koje se se odnosi na preuzetu obavezu Egipta da će raditi na oslobađanju dva zatvorenika“, rekao je u saopštenju Mohamed Al Hindi vođa političkog ogranka Islamskog džihada.

Islamski džihad je tražio oslobađanje Basema al Sadija i Kalila Avavdeha.
Sadi je lider Islamskog džihada na Zapadnoj obali nedavno uhapšen u Dženinu, na Zapadnoj obali, a Avavdeh je takođe u izraelskom zatočeništvu, navode izraelski mediji.

Izrael nije potvrdio da će prekid vatre početi u 11,30 sati.

Hamas, vladajući u pojasu Gaze, je u međuvremenu saopštio da je najmanje 41 Palestinac ubijen od početka sukoba u petak, među kojima 15 dece i četiri žene, a da je 311 je ranjeno,

Islamski džihad ispalio je više od 50 raketa na Izrael, uključujući i područje Tel Aviva, večeras, pred očekivani prekid vatre koji je trebalo da stupi na snagu u 20 sati po lokalnom vremenu (19 po srednjeevropskom).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari