Katar neće postići cilj od 1,2 miliona posetilaca Svetskog prvenstva: Koliko je bilo ljudi prvih sedamnaest dana? 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Katar neće postići cilj od 1,2 miliona posetilaca Svetskog prvenstva jer je u prvih 17 dana stiglo 765.000, piše Gardijan.

Ogroman porast posetilaca u ovoj fazi je malo verovatan sa samo osam timova koji će ostati u Dohi, a tih osam utakmica je ostalo od ukupno 64 na turniru koji je počeo 20. novembra.

Organizatori su ranije identifikovali period najvećeg broja međunarodnih posetilaca od 24. do 28. novembra tokom užurbane grupne faze, kada su 32 tima igrala četiri meča svakog dana.

U izveštaju, koji prenosi Gardijan, od 7. decembra pripremio je Vrhovni komitet za isporuku i nasleđe (SC), koji organizuje turnir, a navodi se da je prvih 17 dana Svetskog prvenstva posetilo 765.859 međunarodnih posetilaca, od kojih je više od polovine već napustilo Katar.

U izveštaju je registrovano 1,33 miliona vlasnika ulaznica za utakmice i 3,09 miliona prodatih ulaznica na osam stadiona u Kataru za turnir koji se završava 18. decembra.

Katarski zvaničnik, koji nije želeo da bude imenovan, potvrdio je te brojke. Vrhovni komitet nije odgovorio na zahteve Gardijana za komentar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.