Katnić: Baković saslušan povodom Belivuka, postupak se nastavlja 1Milivoje Kantić; Foto: RTCG

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić potvrdio je za Portal RTCG da je bivši pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković saslušan u Specijalnom policijskom odeljenju u okviru postupka koji se vodi vezano za ulazak grupe kriminalaca iz Srbije u Crnu Goru predvođene Veljkom Belivukom.

„Baković je saslušan i nakon toga je otišao kući“, saopštio je Katnić za Portal RTCG.

On je, na pitanje hoće li biti saslušani i drugi funkcioneri policije, poručio da će biti „saslušan svako ko treba“.

„Saslušaćemo svakoga, ko god treba nešto da razjasni, biće saslušan“, kazao je Katnić.

Funkcioneri policije Aleksandar Bošković i Saša Đurović privedeni su u sredu veče zbog sumnje da su učestvovali u ukidanju zabrane Belivuku i njegovim saradnicima da uđu u Crnu Goru.

U trenutku kada je prekinuta zabrana, Baković je bio nadređeni Boškoviću i Đuroviću.

Specijalno državno tužilaštvo naložilo je Specijalnom policijskom odeljenju da se Aleksandar Bošković i Saša Đurović, koji su uhapšeni sinoć po nalogu Osnovnog državnog tužioca, puste na slobodu.

Kako se navodi u saopštenju SDT-a, analizom svih prikupljenih dokaza ocijenjeno da nema osnovane sumnje da su A.B. i S.Đ. koji su prethodno, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici lišeni slobode, izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, pa je dat nalog Specijalnom policijskom odeljenju da se navedena lica puste na slobodu.

Državni sekretar u MUP-u Rade Milošević kazao je za Portal RTCG da očekuje da postupak dovede do kažnjavanja odgovornih za zloupotrebe.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.