Komšić u UN-u ozbiljno prozvao Hrvatsku i Srbiju 1Foto: EPA-EFE/ ANDREJ CUKIĆ

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić direktno je u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u Njujorku danas optužio Hrvatsku i Srbiju za nastavak ratnih politika prisvajanja delova Bosne i Hercegovine.

Komšić se nakon završenog govora osvrnuo na izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića, prenosi sarajevsko Oslobođenje.

„Ja sam zaista mislio da imamo posla s ozbiljnim stavovima i ozbiljnim izjavama. Ne živimo mi u u 1800. i nekoj godini, da ovde ili bilo gde drugo mogu nastupati poglavice. Dakle, ja sam mislio da je on predsednik Republike Hrvatske, kao što mu i piše zvanično, a ne poglavica čak celog jednog naroda. Dakle, mi bi trebalo da u ovoj, sali UN-a predstavljamo države, jer je to dostignuće modernog sveta, to su dostignuća od kojih ne možemo pobeći, a nismo poglavice koje se takmiče čije je pleme veće ili jače i koje će pleme pobediti. Nažalost kažem, mislim to što sam čuo to je vrhunac gluposti i anahronizma u regiji. Čak ni Vučić ne govori da je predsednik svih Srba“, rekao je Komšić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

10 reagovanja na “Komšić u UN-u ozbiljno prozvao Hrvatsku i Srbiju”

  1. Samim odlaskom na sednicu UN bez saglasnosti predsedništva Bih čovek je priznao kakvo je njegovo shvatanje zakona i demokratije. Priznao je on i kako bi Srbi prošli u Bosni da se nisu izborili za RS. Na žalost (ili srećom) njegovo negiranje postojanja Srba i njihovih prava (ljudskih i dejtonskih) u Bih toliko ga je zaslepilo da njegov mozak toliko daleko ( da shvati da je to priznao)ne može ni da dobaci.

  2. Čemu služi UN kad jedan Željko Komšić koji nikog ne predstavlja može pričati šta hoće.

  3. Tragikomican lik, marioneta velikobosnjacke politike, kao da ce neko nasesti na tu providnu pricu o „gradjanskoj“ BiH sa kojom treba da se zamaskira velikobosnjacki plan o unitarnoj BiH i prisvajanju cele BiH.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.