Kremlj demantovao navode o Putinovoj bolesti: "Tokom vikenda je igrao hokej" 1Vladimir Putin na hokejaškoj utakmici u decembru 2021. godine Foto: EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK

Kremlj je još jednom demantovao glasine o navodnoj teškoj bolesti ruskog predsednika Vladimira Putina.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odbacio je glasine tako što je rekao da je Putin igrao hokej tokom vikenda, piše Index.hr.

„Mogu da vam kažem jednu stvar – da je juče popodne, znam, zapravo igrao hokej. Dakle, juče je igrao hokej, a onda i sami razmislite o njegovom zdravlju“, rekao je Peskov.

O Putinovoj bolesti se spekuliše već duže vreme, a nekima su Putinovi pokreti – navodno šepanje, drhtanje, hvatanje rukama za sto ili natečeno lice – poslužili kao dodatni argument za ove tvrdnje.

Peskov je glasine o Putinovom zdravlju nazvao smešnim i nekoliko puta je demantovao da je smrtno bolestan, kako se navodi u nekim izveštajima.

Pod pritiskom višeg dopisnika NBC News-a Kira Simonsa da se jednom zauvek suoči sa glasinama, Putinov portparol je takođe ukazao na predsednikov poduži govor na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu prošle nedelje kako bi odagnao glasine o bolesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.