Krivokapić odgovorio Mandiću: Nije srpski narod vaša prćija 1Foto: EPA-EFE/ Francisco Seco POOL

Nije srpski narod vaša prćija i neću vam dozvoliti da srpski narod, koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno-političke opozicije, opet gurate u isti proces, i u proteste, naveo je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić u odgovoru jednom od lidera Demokratskog fronta Andriji Mandiću.

Gospodine Mandiću, vi opet pravite štetu srpskom narodu u Crnoj Gori, koga, iako smo preuzeli vlast, ponovo gurate u opoziciju, a danas, čujem i u proteste.

Nije srpski narod vaša prćija i neću vam dozvoliti da srpski narod koji je decenijama i na silu marginalizovan u okvire društveno- političke opozicije, opet gurate u isti proces.

To je nekada radio DPS, a sada to želite i vi i DPS. Neću to dopustiti, poručio je Krivokapić.

“Neću dopustiti da žrtve koristite u političke svrhe, prošlost ne možemo promeniti, ali možemo uticati na sadašnjost i budućnost svih nas”, istakao je on u saopštenju dostavljenom iz kabineta.

Spočitavate mi ustupljeno prvo mesto na izbornoj listi „Za budućnosot Crne Gore“, kažete da me nije imenovao narod, te da ste mi Vi, kako kažete na molbu crkve, ustupili Vaše mesto na čelu liste.

“Gospodine Mandiću, hvala Vam na tome, ali vi odlično znate, kao što znam i ja, da vam nije bilo crkve, da nam svima zajedno nije bilo mudre, pomiriteljske i veličanstvene uloge crkve, ne bi nam svima zajedno pomoglo ni to što ste se povukli na poslednje, osamdeset prvo mesto”, naveo je Krivokapić.

On je naglasio da svoju reč drži, I kad je u pitanju materijalno, prodaja Majbaha, za šta je procedura uveliko u toku, i kada je u pitanju duhovno,

“Temeljni ugovor, koji ću, naravno, potpisati”, poručio je on: “Gospodine Mandiću, molim Vas, samo mi Vi ne govorite o crkvi. Vi, čiji se koalicioni partner, setićete se, pod Ostrogom ostvrio čak i na blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija.”

Na kraju obraćanja Mandiću, Krivokapić ističe da nije savršen, „kao što ni ovaj naš zajednički proces ne može biti savršen nakon tri decenije apsolutne nesavršenosti“.

“Ali jedno znam: daću sve od sebe da Crna Gora postane država u kojoj su ovakve političke igrice, politikanski bojkoti i dnevnopolitičke ucene prošlost, a u kojoj ćemo svi zajedno, uz napore svih nas, govoriti o dugoročnim vizijama, razvoju, prosperitetu i pomirenju“, naveo je Krivokapić u pismu Mandiću.

Mandić tražio „resetovanje odnosa“

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je ranije danas  da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta.

Mandić je za RTS rekao da premijer Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prave dogovore „sa poraženim Milom Đukanovićem na temama koje duboko dele Crnu Goru“.

On je rekao da glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

„Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore“, naglasio je Mandić.

Mitrić:  Napuštanje parlamenta DF-a za anale

Potez Demokratskog fronta (DF) čiji su poslanici na kraju sednice sonoć najavili bojkot Parlamenta, nezapamćen je i ostaće u analima crnogorskog prava jer se prvi put dešava da neka politička partija sebe isključi iz parlamentarne većine, ocenio je profesor Pravnog fakulteta u penziji Blagota Mitrić, a presosi Radio-televizija Crna Gora.

Ukoliko se DF ne vrati u Skupštinu i ne dogovori sa urovcima i demokratama, Mitrić smatra da je moguća nova parlamentarna većina i bez održavanja vanrednih izbora.

Odlukom da napusti i bojkotuje rad parlamenta Demokratski front napravio je pravnu i političku grešku, kaže bivši sudija Ustavnog suda i profesor Pravnog fakulteta u penziji Blagota Mitrić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Krivokapić odgovorio Mandiću: Nije srpski narod vaša prćija”

  1. Dok je Mandića napred nema nikom samo njemu. Tako profitira a društvo nazaduje

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.