Loto dobitniku u Južnoj Karolini 1,6 milijardi dolara 1Foto: pixabay / QuinceMedia

Kupac loto tiketa prodatog u Južnoj Karolini je dobitnik 1,6 milijardi dolara, najveće loto nagrade ikada osvojene na svetu, saopštili su danas organizatori.

Dobitnik je pogodio šest brojeva izvučenih u utorak uveče, navodi AP. Šansa da se pogode svih šest brojeva je bila 1 prema 302,5 miliona. Lutrija Mega Milions se igra u 44 američke države, Distruktu Kolumbiji i na Američkim Devičanskim Ostrvima. Verovatno će biti potrebno nekoliko dana, možda i nedelja, pre nego što pobednik dođe po nagradu.

Predstavnici lutrije i finansijski stručnjaci preporučuju da se izvesno vreme posveti izgradnji strategije investiranja stotina miliona dolara, a pobednici moraju da se posvete i bezbednosnim problemima. Zavisno od države, dobitnik ima od šest meseci do godinu dana da podigne nagradu. U Delaveru, Džordžiji, Kanzasu, Merilendu, Severnoj Dakoti, Ohaju, Južnoj Karolini i Teksasu pobednici mogu ostati anonimni, dok će u drugim državama njihov identitet biti objavljen.

Premija je dostigla 1,6 milijardi dolara jer gotovo tri meseca niko nije pogodio svih šest brojeva. Prethodni put se to dogodilo 24. jula, kada je 11 kolega sa posla iz Kalifornije osvojilo 543 miliona dolara. Pobednici imaju mogućnost da im se dobitak isplaćuje u ratama tokom 29 godina, ali gotovo svi se opredeljuju za gotovinu, koja će u slučaju najnovijeg dobitnika, po odbitku poreza, iznositi 913 miliona dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.