Mandić: Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore 1Andrija Mandić Foto: EPA/BORIS PEJOVIĆ

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da aktuelna skupštinska većina u Crnoj Gori više ne postoji i da je neophodno resetovati odnose na stanje nakon 31. avgusta.

Mandić je za RTS rekao da premijer Zdravko Krivokapić, predsednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović prave dogovore „sa poraženim Milom Đukanovićem na temama koje duboko dele Crnu Goru“.

On je rekao da glasanje za Rezoluciju o Srebrenici, koju nije izglasao ni parlament BiH, ide na štetu srpskog naroda i Republike Srpske.

„Poslanici Demokratskog fronta su napustili parlament i sada pored krize Vlade imamo i krizu Parlamenta. Pozvali smo koalicione partnere da resetujemo odnose, da napravimo nove dogovore, formiramo novu vladu, ali ako ne budemo to mogli da učinimo, onda ćemo uz pomoć prelazne vlade organizovati nove izbore“, naglasio je Mandić.

Prema njegovim rečima, Zdravko Krivokapić već duže vreme nema podršku Demokratskog fronta i oni traže njegovu smenu.

„Nakon odustajanja Krivokapića da potpiše temeljni dogovor sa SPC, neophodni su novi dogovori. Ja se zalažem za novu vladu i da Krivokapić ne bude više premijer, i da nađemo rešenja koja bi mogla da zadovolje one ljude koji su 30. avgusta glasli prvenstveno protiv Mila Đukanovića a za ono što je bila odbrana svetinja u Crnoj Gori“, rekao je Mandić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Mandić: Tražimo novi koalicioni dogovor, novog premijera ili izbore”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.