Mediji: Komšić u iznenadnoj poseti Zagrebu 1Željko Komšić Foto: EPA ETIENNE LAURENT

Novoizabrani član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić otputovao je danas u iznenadnu, zvaničnu posetu Zagrebu, izjavio je Zlatko Miletić, generalni sekretar Demokratskog fronta (DF) čioji je Komšić lider.

Miletić je potvrdio da je poseta službena, prenosi Radio Sarajevo.

Informacija o poseti Komšića otkrivena je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare DF, Naše stranke i Socijaldemokratske partije BiH (SDP BiH), čiji je lider Nermin Nikšić, na početku konferencije, uputio izvinjenje novinarima u Komšićevo ime zbog izostanka sa konferencije.

Komšić je jutros pozvao predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović i premijera te zemlje Andreja Plenkovića da posete Sarajevo osmah nakon inauguracije novih članova Predsedništva, 20. novembra, s porukom:

„S obzirom na to da predsedica i premijer Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković kontinuirano izražavaju zabrinutost stanjem u BiH, i da pred međunarodnim govornicama tematiziraju društvene i političke prilike u našoj državi, pozivam ih da odmah, nakon formiranja novog saziva Predsedništva BiH, načine zvaničnu posetu Sarajevu, odnosno Predsedništvu BiH.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.