Palestinci: Netanjahuovim odlaskom se završava jedan od najgorih perioda 1Benjamin Netanjahu Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Palestinski premijer Muhamed Štajeh je danas ocenio da se svrgavanjem premijera Izraela Benjamina Netanjahua zatvara poglavlje jednog od „najgorih perioda“ izraelsko – palestinskog sukoba.

„Odlazak izraelskog premijera posle 12 godina na vlasti označava kraj jednog od najgorih perioda u istoriji izraelsko – palestinskog sukoba“, rekao je Štajeh uoči redovne nedeljne sednice vlade Palestinske uprave.

On je međutim dodao da nema iluzija o novoj vladi niti izgledima za napredak ka postizanju mirovnog sporazuma sa Palestincima.

„Mi ne vidimo da je ta nova vlada manje loša od prethodne i osuđujemo izjave novog premijera Naftalija Beneta kojima se podržavaju izraelska naselja“, rekao je palestinski premijer misleći na naseljavanje okupirane Zapadne obale.

On je ocenio da nova vlada „nema budućnosti ako ne bude razmatrala budućnost palestinskog naroda i njihova legitimna prava“.

Poznavaoci bliskoistočnih prilika potvrđuju da će palestinsko pitanje svakako zadavati brigu novoj Vladi Izraela, pa se očekuje da se njime ne bavi bar neko vreme.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.