Foto: rtcg.me

Knežević je rekao da je presuda pokazala da je reč „o klasičnoj zarobljenosti institucija, posebno pravosudnih“. On je istakao da presuda od sedam meseci zatvora, zbog toga što je pružao nenasilan otpor zbog razbijanja mirnih demonstracija, „najbolje pokazuje ko su bili nalogodavci razbijanja protesta“.

– „Mene ovakva presuda ne može pokolebati. Ja ću nastaviti svoju političku i pravnu borbu, ne samo u ovom slučaju, nego i u slučajevima koji su poznati već crnogorskoj javnosti. Ako je neko mislio da će ovakvim presudama uplašiti Milana Kneževića ili Demokratski front, grdno su se prevarili“, rekao je Knežević ispred suda, prenosi Portal Analitika i poručio da je spreman sve da izdrži.

„I negdje sam ranije rekao ničija nije gorjela do zore, doći će vrijeme da i mi nekome duvamo u svijeću“, rekao je Knećević.

Podsećamo, presudu je izrekao sudija podgoričkog Osnovnog suda Goran Đuković, koji je u obrazloženju rekao da je Kneževiću otežavajuća okolnost to što je poslanik, a olakšavajuća što nije ranije osuđivan. Ako presuda postane pravosnažna, Knežević više neće moći da bude poslanik u Skupštini Crne Gore, perenosi RTCG.