Potres magnitude 5,8 pogodio Krit, stradala jedna osoba, 11 povređeno 1Foto: AP Photo/Harry Nikos

U jakom zemljotresu, magnitude 5,8, koji je pogodio grčko ostrvo Krit poginula je jedna osoba, a 11 je povređeno, javila je javna grčka televizija ERT.

Jedan građevinski radnik u maloj crkvi koja se srušila stradao je danas u jakom zemljotresu koji je pogodio grčko ostrvo Krit, u kome je povređeno 11 ljudi, objavlile su vlasti novi bilans.

Potres magnitude 5,8 prema Geološkoj opservatoriji u Atini i 6.00 prema američkom geološkom institutu (USGS) dogodio se u 8.17 po srednjoevropskom vremenu s epicentrom oko 23 kilometara od Herakliona, glavnog grada Krita, a posebno je pogođeno pojoprivredno mesto Arkolohori.

„Do sada je jedan čovek poginuo i 11 osoba je hospitalizovano uglavnom sa prelomima“, rekao je za Frans pres zvaničnik pres službe Centra za hitnu pomoć.

Odmah posle zemljotresa mediji i meštani su javljali da ima samo materijalne štete na starijim zgradama ali dva sata kasnije je zvaničnik civilne zaštite Spiros Georgiu javio da ima jedan mrtav i devet povređenih.

Poginuli i povređeni su meštani Arkolohorija gde su konstatovane brojne štete, rekao je on. Taj zvaničnik je dodao da je devet osoba pretrpelo lakše povrede.

Epicentar potresa na dubini od 10 kilometara zabeležen je na 346 kilometara južno od glavnog grada Grčke, navela je Opservatorija iz Atine.

Slike koje prenosi javna televizija ERT pokazuju veliku štetu, posebno urušavanje starih kuća u Arkalohoriju i drugim okolnim selima blizu Herakliona.

Posle glavnog potresa bilo je više naknadnih potresa magnitude 4,5.

Ministar za civilnu zaštitu Hristos Stilijanides i tim službi za zaštitu od prirodnih katastrofa treba da posete Krit tokom dana, navela je televizija ERT.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.