Pre godinu dana nastao je jedan od najmoćnijih snimaka rata 1Foto: Beta/AP/Leo Correa, File

Pre godinu dana, ili dan nakon početka ruske invazije na Ukrajinu, nastao je jedan od najmoćnijih snimaka iz ukrajinskog rata. Bilo je to veče dana koje je usledilo nakon prvog dana ruske invazije.

Ruski tenkovi su se kretali ka Kijevu, a ruski propagandisti su širili laž da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pobegao iz prestonice. U Moskvi, ali i u Vašingtonu i Berlinu, preovladavalo je mišljenje da je pad Ukrajine ne samo neizbežan, već da će uslediti vrlo brzo.

Zelenski je te večeri na društvenim mrežama objavio snimak ispred predsedničke kancelarije u Kijevu. Snimio je sebe, svog ministra odbrane i druge najbliže saradnike.

„Predsednik je ovde. Savetnik za nacionalnu bezbednost je ovde. Ministar odbrane je ovde. Svi smo mi ovde. Naši vojnici su ovde. Građani Kijeva su ovde i mi smo ovde. Mi branimo našu nezavisnost“, rekao je Zelenski na snimku.

„Slava našim braniocima, i muškarcima i ženama. Slava Ukrajini“, zaključio je ukrajinski predsednik i time potvrdio ne samo da nije pobegao iz Kijeva, već i da se planira žestok otpor ruskim agresorima, piše Indeks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.