Predsednik Skupštine Crne Gore o budućoj vladi i sahrani mitropolita 1Aleksa Bečić Foto: Beta/Skupština Crne Gore/Igor Šljivančanin

Aleksa Bečić, predsednik Skupštine Crne Gore i lider koalicije „Mir je naša nacija“, izjavio je da ne poznaje kandidatkinju za ministarku u budućoj vladi Vesnu Bratić i da njene izjave „nisu za pohvalu“.

„Svako ko ističe kako se osjeća verski i nacionalno, i na osnovu toga gradi negaciju nečega drugog, nije dobar izbor“, rekao je Bečić za TV „Vijesti“.

Bratić – kandidatkinja za ministarku objedinjenih ministarstava prosvete, nauke, kulture i sporta, oštro je kritikovana u delu javnosti jer je ranije izjavila da je „srpska nacionalistkinja“ i „žena četnik“, a da je hrvatski novinar Boris Dežulović „đubre ustaško“.

Mandatar za sastav nove vlade, Zdravko Krivokapić, predstavio je kandidate za ministre kojih će biti 12 jer je, kako je istakao, „bilo i 12 Hristovih apostola“. Medju kandidatima većina je ili rodbinski ili ideološki bliska Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Vlada bi trebalo da bude izabrana na sednici Skupštine 2. decembra.

Bečić je večeras rekao da ne poznaje kandidate za ministre osim jednog, Mladena Bojanića.

Govoreći o podršci za izbor nove Vlade, Bečić je kazao da će odluku doneti Predsedništvo Demokrata uoči sednice parlamenta, ali da je on uveren da će Crna Gora tada dobiti novu vladu što je i poručio članovima Demokatske Crne Gore.

Govoreći o svom prisustvovanju sahrani mitropolita SPC Amfilohija, gde su kršene sanitarne mere, kazao je da je sve vreme nosio zaštitnu masku, sem dok je držao govor, a potom se testirao i test je bio negativan.

Mandatar Zdravko Krivokapić je predvodio koaliciju „Za budućnost Crne Gore“, ali se u međuvremenu distancirao od Demokratskog fronta (DF) jer lidere tog saveza koji je činio okosnicu koalicije koju je predvodio, nije želeo u vladi. Oni su ipak najavili da će glasati za njegov predlog sastava buduće vlade.

Mediji spekulišu da Krivokapić, javnosti nepoznat do pred izbore kada ga je na čelu liste kako je i sam rekao, „postavila SPC“, planira da osnuje svoju, Demohrišćansku stranku, te da je za kandidate izabrao sebi bliske ljude, ali je on to demantovao.

Podršku Vladi je najavila i URA, koju predvodi Dritan Abazović, koji će biti jedini političar u vladi, a mandatar mu je ponudio mesto njenog potpredsednika. Za sada se ne zna da li će Abazović biti i ministar odbrane.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Predsednik Skupštine Crne Gore o budućoj vladi i sahrani mitropolita”

 1. Od ove vlade nema nista. I da se sklepa,ni sto dana nece opstati. Koliko je sve to nerealno,neodrzivo,dovoljna je teza instaliranog mandatara Krivokapica o “ ekspertskoj vladi sa 12 apostola“. Taj koncept ce mu proci koliko bi mu prosao u mitropoliji,sa njegovim nalogodavcima. Tamo moze bez Dritana apostola.
  Na popravni,novi izbori ,a tamo ceka neko neko mnogo vispreniji od ove skupine.

  • Gde se đedoše još desetak komentara i ostavi se ovaj pro Milovski i Milogorski.
   Milo i DPS su otišli na smetlište istorije.
   Ova nova vlast je tranziciona i zato su učinjeni mnogi ustupci, naravno na štetu onih koji su litjama (naravno Srbi) srušili Milov režim.
   Tek posle popisa će se znati prava nacionalna struktura i onda će se vanrednim izborima sa jedinstvenom Sroskom Listom stvoriti uslovi za ustavne promene i koncept građanske države razmontiran.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.