„Približava se pretnja Trećeg svetskog rata“: Šta piše u članku koji je objavio Putinov saveznik Aleksandar Dugin? 1Foto: Screenshot/YouTube/60 Minutes

U očima Zapada ovo je početak „našeg kraja“. Pošto smo odustali od odbrane teritorija pod našom kontrolom u Harkovskoj oblasti, možemo biti dodatno poraženi. Ovo nije mali uspeh kijevske kontraofanzive, ovo je prvi opipljivi uspeh NATO snaga Drang nach Osten“, navodi jedan od najbližih saveznika ruskog predsednika.

Filozof Aleksandar Dugin, bliski saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, objavio je prvi članak nakon što je njegova ćerka Darja Dugin stradala u eksploziji automobila pre mesec dana.

U članku objavljenom na portalu Cargrad, jedan od najpoznatijih ruskih mislilaca se zalaže za mobilizaciju i najavljuje veliki rat.

„Proteklih dana došlo je do značajnih promena u odnosu snaga u Ukrajini. Ovo treba posmatrati u celini. Kontranapadi Kijeva su uglavnom bili neuspešni u oblasti Herson, ali, nažalost, uspešni u oblasti Harkov. Poenta je situacija u Harkovskoj oblasti i prisilno povlačenje savezničkih snaga. Ako ostavimo po strani psihološke efekte i prirodno iskustvo patriota, treba reći da smo u čitavoj istoriji specijalnih vojnih operacija došli do tačke od koje nema povratka“, ističe Rus.

Pretnja od Trećeg svetskog rata

On navodi da su oni na pragu Trećeg svetskog rata i ističe da Rusiju u to opsesivno gura Zapad.

„I to više nije strah ili očekivanje, ovo je činjenica. Rusija je u ratu sa kolektivnim Zapadom, sa NATO-om i njihovim saveznicima (iako ne sa svima njima – Turska i Grčka imaju svoj stav, a jedan broj evropskih zemlje, pre svega Francuska i Italija, ali ne samo, ne žele da aktivno učestvuju u ratu sa Rusijom). Pa ipak, opasnost od Trećeg svetskog rata je sve bliža“, navodi se u članku.

Dugin napominje da je otvoreno pitanje da li će biti upotrebljeno nuklearno oružje i dodaje da je verovatnoća „nuklearnog Armagedona svakim danom sve veća“.

„Sasvim je jasno, a mnogi američki vojni lideri (kao nedavno bivši komandant američkih oružanih snaga u Evropi Ben Hodžis) to otvoreno proglašavaju, Zapad više neće biti zadovoljan čak ni našim potpunim povlačenjem sa teritorije bivše Ukrajinu, oni će nas dokrajčiti na našem tlu, insistirajući na „bezuslovnoj predaji“ (Jens Stoltenberg (generalni sekretar NATO, bivši)), „deimperijalizaciji“ (Ben Hodžis), rasparčavanju Rusije“, objašnjava on.

Aleksandar Dugin tvrdi da je „Zapad 1991. godine bio zadovoljan raspadom SSSR-a i ideološkom kapitulacijom, pre svega preuzimanjem zapadne liberalne ideologije, političkog sistema i ekonomije pod vođstvom zapadnih kustosa”.

„Danas je postojanje najsuverenije Rusije – čak i unutar granica Ruske Federacije – crvena linija za Zapad. Kontraofanziva ukrajinskih oružanih snaga u oblasti Harkova je direktan napad Zapada na Rusiju. Svi znaju da su ovu ofanzivu organizovali, pripremili i opremili američka vojna komanda i NATO i da se odvijala pod njihovim direktnim nadzorom.Ovo nije samo upotreba vojne opreme NATO-a, već i direktno učešće zapadnih vojnih obaveštajaca, plaćenika i instruktori. U očima Zapada, ovo je početak „našeg kraja“.

Pošto smo se odrekli odbrambene teritorije pod svojom kontrolom u Harkovskoj oblasti, možemo biti dalje poraženi. Ovo nije mali uspeh kijevske kontra- ofanziva, ovo je prvi opipljivi uspeh NATO snaga Drang nach Osten“, rekao je jedan od najbližih saveznika ruskog predsednika.

„Mobilizacija je neizbežna”

Dugin poziva na priznanje da je Zapad objavio rat Rusiji i da se protiv nje već vodi rat. Ističe da oni taj rat nisu želeli, ali smatra da je jedino važno pobediti i tako odbraniti pravo Rusije na postojanje.

On tvrdi da je „specijalnoj vojnoj operaciji“ u Ukrajini došao kraj i da se razvio pravi rat sa Zapadom. Pomenuo je i ukrajinske vlasti i nazvao ih „terorističkim nacističkim režimom“ koji, prema njegovim rečima, ima samo instrumentalnu ulogu, piše Večernji.hr.

„Rusija se našla u stanju ideološkog rata“

Vrednosti koje zagovara globalistički Zapad – LGBT, legalizacija perverzija, droga, stapanje čoveka i mašine, totalno mešanje tokom nekontrolisanih migracija itd. – neraskidivo su povezane sa njenim vojno-politička hegemonija i unipolarni sistem Zapadni liberalizam i globalna vojno-politička i ekonomska dominacija SAD i NATO-a su jedno Borba sa Zapadom i prihvatanje (mada delimično) njegovih vrednosti u ime kojih vodi rat protiv nas, rat razaranja, jednostavno je apsurdan“, navodi on. On je ustvrdio da je mobilizacija neizbežna, ali i da ne znači „prisilno slanje vojnih obveznika na front“.

„To se može izbeći – na primer, formiranjem punopravnog volonterskog pokreta – uz neophodne beneficije i podršku države“, objašnjava on.

„Biće kasno“

Dugin se osvrnuo i na duhovni aspekt. „U Ukrajini cveta otvoreni satanizam i otvoreni rasizam, a Zapad to samo podržava. Mi se bavimo onim što pravoslavni starešine nazivaju „antihristovom civilizacijom“.

„Stoga je uloga Rusije da ujedini vernike različitih vera u ovoj ključnoj bici. Ne treba čekati da vam svetski neprijatelj uništi kuću, ubije muža, sina ili ćerku… U jednom trenutku će biti kasno. Ne daj Bože da doživimo takav trenutak. Ofanziva neprijatelja u Harkovska oblast je upravo to, upravo to.Početak pravog rata Zapada protiv nas.Zapad pokazuje nameru da protiv nas počne rat razaranja-Treći svetski rat.Moramo da prikupimo sav svoj najdublji nacionalni potencijal da odbijemo ovaj napad. Svakako – misao, vojna moć, ekonomija, kultura, umetnost, unutrašnja mobilizacija svih državnih struktura i svakog od nas“, tvrdi Dugin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.