Privedeno još deset napadača na pripadnike srpske manjine kod Knina 1Ilustracija Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Hrvatska policija privela je danas još deset osoba sa šireg područja Šibenika, Splita i Sinja koji se povezuju s nedavnim napadom na pripadnike srpske manjine u mestu Uzdolje kod Knina, dok su u kafiću gledali utakmicu beogradske Crvene zvezde i švajcarske ekipe Jang Bojs.

U saopštenju policije se precizira da su oni privedeni u prostorije Policijske uprave šibensko-kninske, a povezuju se s krivičnim delima nasilničkog ponašanja, fizičke povrede I oštećenja tuđe stvari.

„Tokom dosadašnjeg postupanja prikupljeni su dokazi i obaveštenja koji privedene osobe mogu dovesti u direktnu vezu s počinjenim krivičnih dela na štetu pet osoba“, navela je policija i najavila da će javnost po završetku kriminalističke istrage biti obaveštena o daljim aktivnostima.

Zbog napada u Uzdolju 21. avgusta, nedavno su privedene četiri osobe kojima je posle ispitivanja tužilaštvo odredilo jednomesečni pritvor.

Policija ih tereti da su dogovorno ušli u kafić u Uzdolji znajući da u njemu veći broj građana srpske nacionalnosti gleda prenos utakmice Crvene zvezde, a cilj im je bio da se s njima obračunaju kao s građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije.

Napadači su maskirani fantomkama, majicama i maramama s raznim drvenim i metalnim predmetima upali u kafić i uz pogrdne reči počeli da uništavaju inventar i fizički napadaju goste. U kafiću su tada bili vlasnik i 18 gostiju, među kojima je bilo i  dece.

U napadu je povređeno pet osoba, a šteta se procenjuje na oko 25.000 kuna (3.400 evra).

Za krivično delo nasilničkog ponašanja napadačima preti kazna do tri godine zatvora, kao i za nanošenje fizičkih povreda, a predviđena kazna za oštećenje tuđe stvari je od šest meseci do pet godina zatvora.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.