Redovi na granici Rusije i Gruzije i do 16 kilometara, FSB poslao oklopni transporter 1Foto: snapshot Twitter

Ruski FSB je poslao oklopni transporter (APC) na kontrolni punkt Gornji Lars u Severnoj Osetiji na granici zemlje sa Gruzijom, izvestio je RBK, pozivajući se na lokalno granično odeljenje bezbednosne agencije.

Oklopni transporter je neophodan „u slučaju da rezervisti odluče da probiju kontrolni punkt i napuste zemlju bez prolaska bilo kakve procedure za prelazak granice. Samo u tu svrhu“, rekli su u FSB, prenosi ruski medij Meduza.

Redovi na granici Rusije i Gruzije i do 16 kilometara, FSB poslao oklopni transporter 2
Foto: snapshot Telegram

Dugi redovi vozila formiraju se na raznim graničnim prelazima Rusije sa susednim zemljama nakon što je prva mobilizacija nakon Drugog svetskog rata brojne muškarce naterala na beg.

Šef kontrolne tačke u gradu Altanbulagu rekao je da je više od 3000 Rusa ušlo u Mongoliju preko prelaza od srede.

Sve glasnije se govori da će do kraja septembra Kremlj doneti odluku o zatvaranju ruskih granica, što je bio okidač mnogima da se zapute u Finsku, Gruziju, Mongoliju, Kazahstan….

Ruski nezavisni portal Meduza piše da ruske vlasti planiraju da zatvore granice za muškarce nakon ‘referenduma‘  u samoproglašenim ‘narodnim republikama‘ Donjeck i Lugansk te okupiranim ukrajinskim teritorijima u regijama Herson i Zaporožje. Ti ‘referendumi‘ završavaju večeras.

Satelitske fotografije Maxar Technologies pokazuju da su redovi na ruskoj strani rusko-gruzijske granice ponegde dugački i po 16 kilometara, piše CNN.

CNN je ranije juče izvestio da su društvene mreže preplavile fotografije i video snimci koji su nastali na jednom graničnom prelazu na rusko-gruzijskoj granici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari