Dodik: Komšić je najobičnji provokator i folirant 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je najavljena poseta člana Predsedništva BiH Željka Komšića Banjaluci provokacija i da je, umesto u najveći grad u RS, trebalo da ode u Livno.

Dodik je na Tviteru objavio da je „zanimljivo da je član Predsedništva BiH Željko Komšić za prvu neslužbenu posetu u inostranstvu izabrao Banjaluku“.

„To je najobičniji provokator i folirant, koji nema šta da traži u Banjaluci. Bolje da je otišao u Livno, umesto što nas provocira i vrijedja“, naveo je Dodik, ne pojašnjavajući zašto samtra da je Banjaluka za Komšića inostranstvo.

On je dalje naveo da su Komšića „muslimani podmetnuli u Predsedništvo, da tamo glumi lažnog Hrvata i samo pravi štetu“.

„Za ove četiri godine mogao sam se uveriti da je duboko ostrašćen u mržnji prema svemu što je srpsko i hrvatsko i da je štetočina, koja svojim pristupom najviše doprinosi raspadu Bosne“, napisao je Dodik.

Prema njegovim rečima, BiH ne može uspeti na provokacijama Komšića i sličnih, koji se, kako je naveo, danas okupljaju po Banjaluci obeležavajući „nepostojeći praznik“.

U Federaciji BiH danas se obeležava Dan državnosti, jer se prvo zasedanje ZAVNOBIH-a, održano 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić Grdau, smatra obnavljanjem državnosti BiH.

„Jedini način da se produži opstanak BiH je da se poštuje unutrašnji dogovor tri konstitutivna naroda i da se uvažavaju njihovi stavovi“, naglasio je Dodik.

Dodik je još rekao da „ne postoji nikakvo lepilo intervencija medjunarodnog faktora koje će sastaviti i zalepiti raspalu BiH, dok se narodi u njoj ne dogovore“.

„To nepoštovanje stranaca vidimo i danas, dok šalju licemerne čestitke za nepostojeći dan, iako dobro znaju da ova zemlja nema zakon o praznicima.Takav njihov pristup drži ovu BiH zarobljenom i doprinosi da je svakim danom ima sve manje“, ocenio on.

U takvim okolnostima, dodao je, „jedina trajna i sigurna činjenica je Republika Srpska, koja je budućnost, a upitno je da li će u toj budućnosti biti BiH“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari