Konjević: Proveriti da li je Abazović politički pokrovitelj šverca cigareta 1Foto: snapshot Youtube

Slučaj nestanka cigareta koje je trebalo da budu uništene u pogonu fabrike u Nikšiću treba da bude ispitan do kraja i u tom pravcu ohrabrujem Specijalno državno tužilaštvo da slučaj završi do kraja, kazao je potpredsednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Raško Konjević, prenose crnogorski mediji.

“Ono što želim kao političku poruku da pošaljem jeste da ohrabrimo tužilaštvo da bez obzira ko stoji iza ovoga ovu aktivnost sprovedemo do kraja i da vidimo zaista ko su pokrovitelji ovih švercerskih aktivnosti koje je Specijalno tužilaštvo sprovelo poslednjih dana”, kazao je Konjević u Danilovgradu odgovarajući na pitanja novinara, nakon posete manifestaciji “Vojska u vašem gradu”.

Pozdravljajući delovanje SDT, ANB i Specijalnog policijskog odeljenja, Konjević je kazao da ova aktivnost mora da ide do kraja “jer se stvarao jedan utisak koji je dominantno kreiran od predsednika Vlade, da neko politički štiti one koji se bave nezakonitim aktivnostima koje su vezane za šverc duvana”.

“Sada već dovoljno bismo mogli politički da sumnjamo da to radi predsednik Vlade. Ja ne želim to da kažem ali imamo aktivnosti koje su usmerene dominantno prema nezakonitim aktivnostima Uprave prihoda i carina, koja je morala da na jedan drugačiji način obezbedi transport oduzetih cigara od tačke A do tačke B gde je trebalo uništavati”, rekao je potpredsednik Vlade Crne Gore.

On je dodao da se pravi jedan medijski performans već treći ili četvrti put, a da danas postavljamo pitanje da li su ta tri ili četiri puta stvarno uništeni kontigenti cigara koji su bili oduzeti ili su oni prošvercovani i danas se nalaze na sivom tržištu ili van granica Crne Gore.

“Zato kažem, ko god da stoji iza ovoga, ko god da je umešan u ovo, bio to Raško Konjević ili Dritan Abazović, ja Vam kažem da Raško nije, mora se do kraja razrešiti. Jer dosta je više da na medijskoj sceni imamo olaka politička optuživanja. Danas na ova pitanja moraju da odgovore šef Uprave prihoda i carina Rade Milošević i predsednik Vlade Dritan Abazović koji tri puta pravio društvo u performasu za navodno uništavanje cigara koje sada vidimo su otuživane i na jedan volšeban način nestajale”, rekao je potpredsjednik Konjević.

Prema tome, istakao je on, neka SDT bez ikakvog zazora do kraja sprovede ovu aktivnost i da vidimo ko je politički pokrovitelj ovoga.
Na pitanje novinara da li je Vlada trebalo da smijeni direktora Uprave prihoda i carina, potpredsjednik je kazao da se mora poštovati pretpostavka nevinosti.
“Da li je on mogao personalno da učini neku aktivnost ne bih to komentarisao.

Prezumpcija nevinosti postoji i tog načela se moramo držati”, kazao je potpredsednik Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.